Gezusters Hirngepinst repareren de wereld

Kom de wereld repareren met de Gezusters Hirngespinst

De gezusters Hirngespinst luisterden het afgelopen jaar naar de verhalen en plannen van kinderen over hoe zij de wereld zouden veranderen. Vanaf 10 september tot 15 oktober voegen ze de daad bij het woord. Op het Theaterplein opent O’slabo, een artistiek labo van waaruit verschillende theatrale acties en interventies (LABs) in de stad zullen plaatsvinden.

Vanuit hun labo dagen de Gezusters Hirngespinst Antwerpse kinderen 5 weken lang uit om samen zowel de wereld als hun eigen leefwereld te veranderen. Op dinsdag, donderdag en vrijdag werken de gezusters Hirngespinst met scholen. Op woensdagnamiddag kunnen families reserveren voor één van de LABs via www.hetpaleis.be. In het weekend staan de gezusters op de markten op het Theaterplein met allerlei groene interventies en kan iedereen er gewoon langsgaan.

Elk kind krijgt de kans en de verantwoordelijkheid om de stad te veranderen tijdens 6 interventies: LAB plein, LAB groen, LAB zebra, LAB cuisine, LAB publiek en flashLAB. 

 • LAB plein - van 12 t.e.m. 15 september en van 9 t.e.m. 13 oktober: de Gezusters bezetten een openbaar plein en ontwerpen een duurzaam kunstwerk, in samenwerking met kunstenaarsduo ELKE&BRUNO (www.elke-bruno.be).
    
 • LAB groen - van 19 t.e.m. 22 september: de Gezusters leggen aan het Rockoxplein een plantsoen aan. Ze worden bijgestaan door Benjamin Boutreur en Pakt (www.pakt-antwerpen.be/t-dak-van-pakt).
   
 • LAB zebra - van 26 t.e.m. 29 september: de Gezusters pimpen zebrapaden en gevaarlijke kruispunten aan scholen met een stoere machine die omgekeerde graffiti zet. In samenwerking met ROOFTOPTIGER (http://rooftoptiger.com).
 • LAB cuisine - van 3 t.e.m. 6 oktober: de Gezusters ontdekken de lokale en vegetarische keuken. Samen met de gezusters OOGST bereiden ze een maaltijd voor mensen die in armoede leven. Om 18u, na het LAB, schuift iedereen samen aan tafel. 
 • LAB publiek - iedere zaterdag en zondag op de markt op het Theaterplein: de Gezusters verwelkomen passanten in O’slabo. Zij kunnen daar een bijdrage leveren voor een betere wereld. Doorlopend en gratis op 10, 16, 17, 23, 24 en 30 september en op 1, 7 en 8 oktober.
 • flashLAB - vrijdag 15 en 29 september en vrijdag 13 oktober: de Gezusters houden een flashmob in thema van het LAB van de week. Dit LAB is enkel voor scholen.
   
 • O'sgedachtelke zaterdag van 10 september tot en met 15 oktober om 11.00 uur: de Gezusters verwelkomen kinderen en professionele wereldverbeteraars in O’SKARAVAN voor debatten onder begeleiding van kinderfilosoof Gideon Hakker. Ze ontvangen onder meer Dimitri Leue, Britt van Marsenille en Maartje Wortel.

Dit project kadert in de uitvoering van de Burgerbegroting van het district Antwerpen.

Burgerbegroting

De burgerbegroting is een uniek project van district Antwerpen waarbij inwoners jaarlijks zelf beslissen over de besteding van 1,1 miljoen euro of 10 procent van het districtsbudget. Na een participatietraject beslisten de inwoners om in 2017 geld vrij te maken voor het thema ‘kunst in openbaar domein’. Een deel van dit budget ging naar dit project. Meer info op www.burgerbegroting.be

Praktisch

 • O’slabo
 • Theaterplein, 2000 Antwerpen
 • Van zondag 10 september tot en met zondag 15 oktober
 • Het volledige programma staat op www.dewereldrepareren.be
 • Tickets kosten 2 euro en zijn te verkrijgen via www.hetpaleis.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.
 • Reserveren is niet verplicht
 • Meer info via: info@hirngespinst.be of op het nummer 0494/456.876
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!