Werfcommunicatie Stadhuis

Ontdek het verhaal van de Reiziger aan het stadhuis

Gisteren stelde stad Antwerpen de werfdoeken voor die het stadhuis versieren tijdens de renovatie. Op de werfdoeken vertellen illustraties van Fatinha Ramos een verhaal waarin alle troeven van Antwerpen aan bod komen.

De gevel van het stadhuis wordt volledig in de stelling geplaatst voor een grondige restauratie. Om het totaalbeeld van de Grote Markt tijdens deze werken te waarborgen, heeft de stad ervoor gekozen een fotoprint van de gevel van het stadhuis op de stellingen aan te brengen. De vaste werfomheining krijgt ook een fotoprint waarin de poorten op de gelijkvloerse verdieping zichtbaar zijn. In deze poorten werden de illustraties van Fatinha Ramos verwerkt.

Verhaal

De illustraties op de werfomheining aan de Grote Markt vertellen het verhaal van een bezoeker van de stad, de Reiziger. In de poorten van het stadhuis zijn 28 afbeeldingen verwerkt die tonen hoe hij de stad ontdekt. Elke tekening laat een klein stukje Antwerpen zien. De Reiziger komt met de boot aan en start zijn ontdekkingstocht aan het stadhuis. Tijdens zijn avontuur komt hij niet alleen bekende figuren zoals Pieter Paul Rubens en de Dulle Griet van Pieter Bruegel I tegen. Ook belangrijke bezienswaardigheden zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het station Antwerpen-Centraal en het MAS komen aan bod. Antwerpse handjes, bier, chocolade en diamanten ontbreken uiteraard niet. Het verhaal vormt als het ware een belevenis van de stad met het stadhuis als centraal knooppunt.

Antwerp Museum App

Bezoekers van de Grote Markt kunnen samen met de Reiziger de stad ontdekken. Bij elke afbeelding (28 in totaal) is er een gouden handje met een QR-code terug te vinden. Deze verwijst telkens naar een toelichting van de afbeelding in de Antwerp Museum App.

Aandenken

Liefhebbers van de illustraties kunnen een aandenken mee naar huis nemen. In de stadswinkel en MAS-shop zijn er postkaarten en katoenen zakken van enkele afbeeldingen verkrijgbaar. 

Enkele illustraties

Voorbeelden illustraties Fatinha Ramos
2 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
MarijkeElst

mooi! Wat gebeurd er na de werken met de illustraties?

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Marijke, de doeken zullen na de werken herwerkt worden. Er werd nog niet bepaald wat er juist van gemaakt zal worden.