De Samberstraat vandaag Google maps

Samberstraat wordt fietsstraat

In de week van 5 februari start de heraanleg van de Samberstraat. Dit is de eerste schakel op de ‘rode loper Spoor Noord’. Via deze nieuwe fietsroute kunnen fietsers van aan de fietsbrug over het Albertkanaal, veilig en comfortabel doorfietsen tot in het centrum van de stad.

De komende jaren wordt er fors geïnvesteerd in het wegwerken van de belangrijkste ‘missing links’ op de grote fietsroutes, zoals de fietsostrades naar de stad, het Ring- en Singelfietspad en de districtenroute. Maar ook het doortrekken van deze grote assen tot in het centrum van de stad is van groot belang. Via een aaneenschakeling van passende fietsvoorzieningen zal men vanuit de Samberstraat via Park Spoor Noord en de Lange Dijkstraat kunnen doorfietsen naar de Gemeentestraat.

Start werken Samberstraat

De Samberstraat wordt van gevel tot gevel heraangelegd als een fietsstraat, met rode asfalt, nieuwe parkeervakken en bomen. In het midden van de straat komt een verkeersdrempel om het autoverkeer te vertragen.

De werken in de Samberstraat starten in de week van 5 februari 2018 en nemen een kleine 3 maanden in beslag. De werken worden uitgevoerd in 3 fases om de hinder te beperken. Tijdens de werken is er geen auto- of fietsverkeer mogelijk in het deel van de straat waar er gewerkt wordt. Ook parkeren is in dat deel niet mogelijk en garages zijn niet bereikbaar. Alle huizen en handelszaken blijven bereikbaar voor voetgangers.

Fietsvoorziening op maat van de straat

Via een aaneenschakeling van passende fietsvoorzieningen kan men in de toekomst vanuit de Samberstraat via Park Spoor Noord en de Lange Dijkstraat doorfietsen naar de Gemeentestraat.

Zo worden bijna alle straten op de route ingericht als fietsstraat. Op het Damplein komt aan beide kanten een fietspad dat aansluit op de fietspaden door Park Spoor Noord. Na de heraanleg van de Samberstraat starten de werken op het Damplein.

Meer informatie

U kan het definitieve plan voor de herinrichting van de Samberstraat terugvinden op deze pagina. U vindt er ook meer informatie over het project Rode Loper.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!