Lopers tijdens Beeldig Lopen in Middelheimmuseum Sigrid Spinnox

Sporten tussen kunst met Beeldig Lopen 2018

Ook in het najaar kunnen sportievelingen het Middelheimmuseum ontdekken tijdens een Beeldige loop: ontdek al lopend langs een 3,2 km lang parcours de kunstwerken en prachtige natuur van het Middelheimmuseum, onder begeleiding van een museumgids. In oktober staan er 3 loopmomenten van een uur op het programma. 

In oktober 2018 kan je 3 zondagen op rij langs hetzelfde loopparcours genieten van een gratis rondleiding, telkens met een andere invalshoek. Elke rondleiding duurt een uurtje. Een museumgids neemt je mee voor een looptraining, waarbij je enkele keren pauzeert bij bepaalde beelden voor wat meer uitleg. Tijdens het parcours van 3,2 kilometer zijn er 6 tussenstops.

Moet je veel loopervaring hebben om mee te doen?

Joke Vanhaevre: "Absoluut niet! De groep varieert van tieners tot tachtigers, dus het tempo valt goed mee. Ik wacht op iedereen en geef tips waar je een stukje kan afsnijden of waar je een spurtje kan trekken. De groep varieert van tieners tot tachtigers, het tempo valt heel goed mee. Dus loop zeker mee. Je ziet topbeelden en krijgt een heerlijk zondags gevoel."

Thema’s:

  • 7 oktober: Te land, ter zee en in de lucht
  • 14 oktober: Over mensen en beesten
  • 21 oktober: Vragen staat vrij
     

Praktisch

  • telkens van 10 tot 11 uur
  • start aan het Kasteel van het Middelheimmuseum (Middelheimlaan 61, 2020 Antwerpen)
  • gratis

Meer info

Sportantenne Antwerpen
sportantenne.antwerpen@stad.antwerpen.be
03 338 35 18

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!