boekje Expeditie A Visit Antwerpen

Stadhuis in Expeditie A

De kinderspeurtocht Expeditie A wil kinderen op een speelse manier laten kennismaken met Antwerpen. Vos Antigoon neemt de jonge deelnemers en hun (groot)ouders mee langs onverwacht mooie plekjes, indrukwekkende gebouwen en verrassend groene hoekjes in Antwerpen. Onderweg krijgen de kinderen sluwe vragen en speelse opdrachten voorgeschoteld over de koekenstad. 

Expeditie A is ontwikkeld voor kinderen vanaf 6 jaar. De jongste kinderen kunnen de zoektocht oplossen met een beetje hulp van de (groot)ouders, die zelf ook nog interessante Antwerpse weetjes kunnen ontdekken. Oudere kinderen kunnen zelf aan de slag.

Een greep uit de zoektocht: In welk jaar werd de Brabofontein gebouwd? Zoek de gedenkplaat van Quinten Metsijs op de gevel van de kathedraal. Hoeveel trappen moet je op om helemaal tot bovenop de toren van de kathedraal te komen ? Onderweg geeft Vos Antigoon leuke ‘WEETJEWATJES’ mee, zoals het verhaal van Nello & Patrasche, de eerste wolkenkrabber van Europa, de voetgangerstunnel, de Schelde… Ondertussen kunnen de kinderen ook rebussen en woordpuzzels oplossen.

Stadhuis

Ook het bekendste huis van de stad, het stadhuis, komt in Expeditie A aan bod. Er wordt een vermelding gemaakt over de restauratie van het historische gebouw en de kinderen kunnen aan de slag met een opdracht over de tekeningen van Fatinha Ramos. Deze kunstenares heeft meerdere afbeeldingen uitgewerkt die te bewonderen zijn aan de werfomheining rondom het stadhuis.

Boekje Expeditie A Visit Antwerpen

Praktisch

  • Duurtijd: de hele wandeling duurt ongeveer 3 uur, opdrachten inbegrepen
  • Start- en eindpunt: Grote Markt. De wandeling situeert zich voornamelijk in de historische binnenstad.
  • Kostprijs: 5 euro
  • Verkrijgbaar aan de balies van Visit Antwerpen aan de Grote Markt en in het station Antwerpen-Centraal
1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
Handan

Leuk initiatief!