Werfafsluiting rond de werken op de Gedempte zuiderdokken Pop media

Werken Gedempte Zuiderdokken blijven stilliggen

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft zich vandaag uitgesproken in de schorsingsprocedure die werd ingesteld tegen de bouw van de ondergrondse parking onder de Zuiderdokken. De Raad heeft besloten dat de stedenbouwkundige vergunning geschorst wordt. 

Dit betekent dat  alle werken op de Gedempte Zuiderdokken waaronder de huidige werf van parking Steendok blijven stilliggen. Dit tot er een uitspraak ten gronde komt over de vernietiging van de vergunning.

Na het voorlopig stilleggen van alle werken aan de ondergrondse parking Steendok op de Gedempte Zuiderdokken op maandag 21 mei 2018, besliste de Raad vandaag de volledige vergunning voor parking Steendok en Kooldok te schorsen. Alle lopende werken aan de eerste parking Steendok blijven dan ook stilliggen tot er een uitspraak is ten gronde rond het ingediende beroep tot vernietiging van de vergunning.

Door deze uitspraak loopt de volledige realisatie van de Gedempte Zuiderdokken ernstige vertraging op. Daarnaast zorgt deze beslissing ook voor enorme economische schade bij de handelaars en horeca op het plein, maar ook voor de aannemer en de stad brengt deze stilstand grote kosten met zich mee. Ook de andere bewoners zijn de dupe van deze beslissing, zij zitten langer met een open werf voor hun deur.

De stad gaat zich nu intern beraden over de volgende mogelijke stappen. De vergunningsprocedure is volledig correct verlopen én in overleg met Vlaanderen, die deze vergunning aan de stad verleend heeft.

Dra er meer informatie beschikbaar is kan u dit terugvinden op de www.gedemptezuiderdokken.be.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!