foto tram 4 / 16 oktober 2015 Luc Roovers

Wijziging Tram 4

Tijdens de werken aan de Guldenvliesstraat (Berchem) wordt tram 4 beperkt tussen Hoboken en de Groenplaats. Wat zijn de alternatieven?

Vanaf maandag 19 maart 2018 zorgt de werf in de Guldenvliesstraat voor een moeilijke doorgang voor de trams. In samenspraak met de aannemer werd beslist dat vanaf dan enkel tram 9 over één enkel spoor door de Guldenvliesstraat mag rijden.


Daardoor wordt tram 4 beperkt tot Hoboken – Groenplaats en kan ook de tijdelijke pendeltram tussen Berchem Station en Sint-Pietersvliet niet meer rijden. Tram 9 blijft wel elke tien minuten rijden in de daluren. In de spits krijgt de tram een hogere frequentie. Hij rijdt dan elke zes minuten. De halte van tram 9 aan Berchem Station (perrons 12 en 13) blijft in gebruik. Verder plaatsen we aan het begin van de Cuperusstraat, tegenover café Bazaar, een extra halte voor tramlijn 9.


Voor de bewoners van de Lange Leemstraat (en omgeving) kunnen ook de haltes aan de Nationale Bank en op de Belgiëlei een alternatief zijn.


Bus 32 kan tijdens de werken niet door de Guldenvliesstraat rijden. De bus volgt daardoor een omleiding en kan de haltes ‘Cuperus’, ‘Zurenborg’ en ‘Lamorinièrestraat’ niet bedienen. De haltes aan Berchem Station worden wel normaal bediend.


Op onderstaand kaartje staan alle alternatieven voor het wegvallen van tram 4 en de pendeltram zo duidelijk mogelijk aangeduid:

 

Meer info

Met vragen over het openbaar vervoer tijdens de werken kan u terecht bij De Lijn:
www.delijn.be/nl/contact/klantendienst  of telefonisch via 070 220 200

Alle informatie over de werken in de Guldenvliesstraat kan u terugvinden op deze webpagina.

 

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!