foto tram 4 / 16 oktober 2015 Luc Roovers

Wijziging Tram 4

Tijdens de werken aan de Guldenvliesstraat (Berchem) wordt tram 4 beperkt tussen Hoboken en de Groenplaats. Wat zijn de alternatieven?

Vanaf maandag 19 maart 2018 zorgt de werf in de Guldenvliesstraat voor een moeilijke doorgang voor de trams. In samenspraak met de aannemer werd beslist dat vanaf dan enkel tram 9 over één enkel spoor door de Guldenvliesstraat mag rijden.


Daardoor wordt tram 4 beperkt tot Hoboken – Groenplaats en kan ook de tijdelijke pendeltram tussen Berchem Station en Sint-Pietersvliet niet meer rijden. Tram 9 blijft wel elke tien minuten rijden in de daluren. In de spits krijgt de tram een hogere frequentie. Hij rijdt dan elke zes minuten. De halte van tram 9 aan Berchem Station (perrons 12 en 13) blijft in gebruik. Verder plaatsen we aan het begin van de Cuperusstraat, tegenover café Bazaar, een extra halte voor tramlijn 9.


Voor de bewoners van de Lange Leemstraat (en omgeving) kunnen ook de haltes aan de Nationale Bank en op de Belgiëlei een alternatief zijn.


Bus 32 kan tijdens de werken niet door de Guldenvliesstraat rijden. De bus volgt daardoor een omleiding en kan de haltes ‘Cuperus’, ‘Zurenborg’ en ‘Lamorinièrestraat’ niet bedienen. De haltes aan Berchem Station worden wel normaal bediend.


Op onderstaand kaartje staan alle alternatieven voor het wegvallen van tram 4 en de pendeltram zo duidelijk mogelijk aangeduid:

 

Meer info

Met vragen over het openbaar vervoer tijdens de werken kan u terecht bij De Lijn:
www.delijn.be/nl/contact/klantendienst  of telefonisch via 070 220 200

Alle informatie over de werken in de Guldenvliesstraat kan u terugvinden op deze webpagina.

 

 

2 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
KatrienGeerts

Beste, Begrijp ik het goed dat tram 4 niet meer aan de Nationale Bank passeert? Dit terwijl die tram, in combinatie met bus 20 aan Berchem station, op dit moment de enige manier is om vlot van aan Nationale Bank tot Borgerhout extra muros te geraken? Tram 8 rijdt daar nl. ook niet meer heen sinds begin april, door de werken aan de Herentalsebaan. Wat raden jullie aan als route om van Nationale Bank/Lange Leemstraat tot de Herentalsebaan te geraken? En hoe lang blijft de bovenstaande beperking van tram 4 bestaan?

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Katrien, via www.delijn.be/nl/routeplanner kan u de mogelijke trajecten tussen de halte Nationale Bank en de Herentalsebaan bekijken. De routeplanner suggereert de combinatie van tramlijn 8 of 10 en buslijn 42. Voor extra informatie kan u ook telefonisch terecht bij De Lijn op 070 220 200. De werken duren tot begin 2019.