Muzikament

Ziekenhuis wordt muziekenhuis tijdens Muzikament

Het district Antwerpen brengt cultuur naar mensen die fysiek niet in staat zijn om van het reguliere aanbod te genieten. De patiënten verlaten even hun dagelijkse omgeving om te genieten van hun favoriete muziek.

"We maken van dit ziekenhuis een muziekenhuis", zegt acteur/zanger Bruno Vanden Broecke, peter van dit unieke project. Aan dat muziekenhuis brengen vier muzikanten - Katleen Scheir, Joris Schoenmaeckers, Maarten Scheir en Hans Dockx - een bezoek. Eerst gaan ze in gesprek met de patiënten. Over hoe ze zich voelen en hun favoriete muziek. Dat intiem en persoonlijk moment vorm later de basis voor een klein concert.

De gekozen nummers komen terecht op een setlist en worden na een intensieve repetitieperiode gespeeld voor de patiënten, hun bezoek en verzorgend personeel. het concert vindt plaats in een gemeenschappelijke ruimte en staat garant voor 45 minuten genieten.

Concerten in Sint-Elisabeth, Middelheim en psychiatrisch ziekenhuis Stuivenberg

Dit najaar staat Muzikament in drie ziekenhuizen in district Antwerpen. Het concert is gratis toegankelijk voor patiënten en hun bezoek.

  • Woensdag 13 september om 14 uur in ZNA Sint-Elisabeth
  • Woensdag 15 november om 14 uur in ZNA Middelheim
  • Woensdag 13 december om 14 uur in ZNA psychiatrisch ziekenhuis Stuivenberg

Enthousiaste reacties van patiënten

Muzikament trok eerder naar de revalidatieafdeling van ZNA Middelheim en revArte. De patiënten reageerden enthousiast. Een greep uit de reacties:

“Het brengt samenhorigheid in de groep en dat kan je goed gebruiken als je lang in een ziekenhuis verblijft” (revalidatiepatiënt ZNA Middelheim)
“Ik was helemaal ontspannen nadien. Heerlijk!” (revalidatiepatiënte revArte)
“Ik mocht vertellen wat ik graag hoorde en dat vond ik formidabel” (revalidatiepatiënte revArte)
“Mijn lievelingslied uit The Bodyguard deed mooie herinneringen opborrelen”

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!