Contacteer stad Antwerpen

stad Antwerpen
NovaElisabeth Verwaest

Cultureel ontmoetingscentrum Nova (Kiel)

In Nova staan cultuur, ontmoeting en sport centraal. Nova heeft een artistiek, vernieuwend, divers en laagdrempelig aanbod. Verenigingen, organisaties en buurtbewoners kunnen er sociaal-culturele activiteiten organiseren.

Nova biedt cultuurcafés aan, één keer in de maand op donderdagavond. Op andere dagen zijn er cursussen en concerten, toneelvoorstellingen of comedy. Ook buurtmaaltijden, thé dansants, workshops koken, tai chi en yoga staan op het programma.

Ondanks het drukke programma is er ook ruimte voor jouw ideeën. Zit je al jaren te wachten op een cursus? Of kan je iets ongelooflijks en wil je dat talent aan anderen doorgeven? Geef dan een seintje.

Vier organisaties verzorgen het programma

  • Cultureel ontmoetingscentrum Nova coördineert de hele werking, verzorgt het culturele programma, zet sociaal artistieke projecten op en verhuurt lokalen.
  • Vzw Recht-Op werkt met de methodiek 'Een paar apart'. Mensen die in armoede leven vormen een duo met mensen die niet in armoede leven en gaan op culturele uitstap. Het cultuurcafé is de plek waar ze elkaar ontmoeten.
  • Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad bevordert de solidariteit tussen alle bewoners van het Kiel met extra aandacht voor maatschappelijk kwetsbare groepen. Het ondersteunt initiatieven van bewoners met ontmoeting als rode draad.
  • Buurtsport organiseert sportactiviteiten in Nova en in de wijk. Ze ondersteunen sportactiviteiten en beginnende sportclubs. En ze zoeken samen met jou naar de juiste sport.

Programma en openingsuren

Bekijk het programma en de openingsuren van Nova.

Meer info

Cultureel ontmoetingscentrum Nova
Schijfstraat 105 - 2020 Antwerpen
tel. 03 259 04 20
nova@antwerpen.be
www.nova-kiel.be

Verwante info: