speel-o-ramadistrict Antwerpen

Afspraken en regels op Speel-O-Rama

Speel-O-Rama heeft heel wat in petto voor de talrijke kinderen die afzakken naar dit creatieve kinderevenement. Om alles vlot te laten verlopen geven we een aantal richtlijnen en info mee.

Deelnemen aan activiteiten

  • Bij sommige activiteiten kunnen kinderen vrij in- en uitlopen. Wanneer een activiteit volzet is, dan schuiven de kinderen aan tot iemand de activiteit verlaat. Sommige activiteiten duren maximum 1 uur. Daarna kan een een nieuwe groep deelnemen.
     
  • Alle activiteiten zijn geschikt voor deelnemers tussen 7 en 13 jaar. Enkele activiteiten zijn ook toegankelijk voor de iets jongere kinderen. Dit staat duidelijk aangegeven. Kinderen tot 6 jaar moeten vergezeld worden door een volwassene. 

Rode en groene bandjes

Speel-O-Rama werkt met een systeem van gekleurde bandjes.

  • Rode bandjes: kinderen tussen 7 en 13 jaar die niet buiten het domein mogen zonder ouder, krijgen een rood bandje. Ze mogen vrij rondlopen binnen het domein. Bij het binnenkomen worden ze op weg geholpen door een animator. Daarna zijn ze vrij. Wanneer kinderen een hele dag blijven, hebben ze zelf eten en drinken bij. 
     
  • Groene bandjes: deze bandjes dienen als inkombewijs. Kinderen met een groen bandje kunnen het domein verlaten zonder dat een volwassene hen ophaalt. Willen ze later die dag terugkomen? Dan kan dat als ze hun groen bandje nog dragen.

Verzekering

Alle deelnemers zijn verzekerd voor lichamelijke ongevallen. De deelnemers zijn niet verzekerd voor diefstal of beschadigingen van eigen materiaal. 

Vol is vol

Het is mogelijk dat we de deuren moeten sluiten omdat het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Vraagt u dit graag na vooraleer u naar Speel-O-Rama vertrekt? Dan kan u bellen naar 03 338 34 77.

Zwemmen

Tijdens Speel-O-Rama Splash in de paasvakantie is er steeds een zwembad.
In blokken van 1 uur kunnen er telkens maximum 20 kinderen in het zwembad.

Aan de inkom wordt er naar het zwemniveau gevraagd, want er zijn zwemsessies voorzien voor de goede en minder goede zwemmers. We laten alle kinderen een lengte zwemmen onder het toeziend oog van een ervaren redder. Voor de groep met de minder goede zwemmers worden er zwembandjes en zwemvestjes voorzien.

Jongens en meisjes kleden zich apart om. De kleinste groep gaat in afzonderlijke kleedhokjes de andere groep in een gezamenlijke kleedkamer.

Fotomateriaal en publiciteit

Tijdens de activiteiten is het mogelijk dat er foto's genomen worden. Deze foto's kunnen gebruikt worden voor communicatie van stad Antwerpen.

Indien u niet wil dat er beelden van uw kind worden gemaakt, houden wij hier rekening mee. U meldt dit aan de inkom én stuurt een e-mail met foto van uw kind of een korte omschrijving van de kledij en zijn of haar uiterlijke kenmerken.

Vragen?

Jeugddienst district Antwerpen
Arenbergstraat 7 | 2000 Antwerpen
03 338 34 77
jeugddienst.antwerpen@antwerpen.be
www.speel-o-rama.be

Verwante info: