Graffitiworkshops tijdens het Jonge Artiesten Museum Tom Cornille

Creatieve workshops in het Jonge Artiesten Museum

Kinderen en jongeren die graag creatief aan de slag gaan kunnen zich dit najaar helemaal uitleven. Het Jonge Artiesten Museum zorgt namelijk 9 weken lang voor hippe urban workshops op zaterdag of zondag.  

Het Jonge Artiesten Museum is intussen toe aan zijn vierde editie. Elk jaar krijgen kinderen en jongeren de kans om gratis deel te nemen aan verschillende artistieke workshops. Deze keer laten de jonge deelnemers zich inspireren door Belgische urban art en maken ze ook eigen werk, onder deskundige begeleiding van urban kunstenaars. Herkent u uw (klein)kind in een van de onderstaande types? Dan is het Jonge Artiesten Museum misschien iets voor hem! 

1) De ik-zit-nooit-stil

Dansliefhebbers leren in het ‘urban dance’-traject de coolste bewegingen aan. Urban dance is, zoals de naam het zelf al zegt, een verzamelnaam voor dansstijlen die ontstonden buiten de dansstudio's. Twee leeftijdscategorieën kunnen deelnemen aan de danslessen: kinderen van 8 tot 11 jaar en jongeren van 12 tot 14 jaar. De workshops gaan door in dansstudio Arlekino.

2) De ik-teken-alles-vol

Wie liever creatief aan de slag gaat met verf en spuitbussen kan zich helemaal uitleven in het traject ‘streetart’. Deelnemers krijgen tijdens de workshops een eerste kennismaking met graffiti waarbij alle basisprincipes worden uiteengezet en de creativiteit wordt gestimuleerd. Op het einde van de rit kan je een eigen ‘masterpiece’ neerzetten.

3) De ik-houd-nooit-mijn-mond

Jongeren die leven voor rapmuziek kunnen dan weer op zoek gaan naar hun eigen stijl tijdens het traject ‘rap’. Ze krijgen hulp om hun eigen ideeën om te zetten in ‘rhymes’ en kunnen uitgebreid experimenteren met de microfoon. Tijdens de workshops wordt ook een videoclip opgenomen.

Meer info

Jonge Artiesten Museum
elke zaterdag of zondag, van 23/9 tot en met 19/11
tel. 03 03 239 14 86
www.berchem.be/jeugd
gratis, (inschrijven verplicht)

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!