Infobeurs 55+

Infobeurs 55+

Breng op dinsdag 23 oktober een bezoek aan de Berchemse infobeurs voor 55-plussers. ‘Goed zorgen voor uzelf’ is het centrale thema van deze editie.

Op de infobeurs wordt u in de watten gelegd met een korte hand- of voetmassage en kan u een testrit maken met een fi etstaxi. Aan de verschillende infostands maakt u kennis met zorginstellingen, verenigingen en stedelijke diensten.

Verder staan er activiteiten en lezingen op het programma. Ga om 10.30 of 13.30 uur mee op tocht door Oud-Berchem tijdens de wandeling ‘Ver weg (in tijd) en toch dichtbij’. Om 11 en 13 uur zijn er infosessies over het digitale lessenpakket. In lijn met het thema van de beurs geeft emeritus professor Marc Buelens om 11 uur een lezing over zijn bestseller ‘Beter zorgen voor jezelf’. Om 13 uur spreekt gerontoloog Els Messelis over de kunst van het ouder worden. Martine Prenen sluit om 15 uur de dag af met advies vanuit haar ervaring als happiness coach en gezondheidsconsulente.

Programma

Onthaal | 9.30 uur
Waar? Foyer, gelijkvloers

DOORLOPEND
Massagesessie | 10 tot 16 uur
Leerlingen van Encora Centrum voor Volwassenenonderwijs bieden u gratis een korte massage van uw voet of hand aan.
Waar? Spiegelzaal, tweede verdieping

Testrit fietstaxi | 10 tot 17 uur
Iedereen kan tijdens de beurs een gratis ritje maken met de fietstaxi. Zo ontdekt u de mogelijkheden van dit vervoersmiddel. U kan het hele jaar door gebruik maken van de fietstaxi. Wenst u te worden afgezet aan een bepaalde tram- of bushalte? Wil u vaker gebruikmaken van de fietstaxi? Dan kan u zich hier informeren.
Waar? Buiten aan de tuin naast het cultuurcentrum

Standenmarkt | 10 tot 17 uur
Goed zorgen voor jezelf, doe je in de eerste plaats door jezelf goed te informeren. Op onze standenmarkt vindt u verschillende infostandjes waar u zich over het zorgthema kan informeren: Zorgbedrijf Antwerpen, ziekenfonds De Voorzorg, Telefoonster, Thuisverpleging De Roze Bloesem, Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer (MAV), Woonzorgcentrum Nottebohm, Woonzorgcentrum Vulpia De Veldekens, de Alzheimerliga en Buurthuis Posthof.
Waar? Foyer, gelijkvloers

Infomarkt van de stad Antwerpen | 10 tot 17.30 uur
Maak kennis met de verschillende diensten: stadsmakers, klantenmanagement, buurtregie, sportantenne, wijkoverleg, de bibliotheek, burenbemiddeling en De Ideale Woning. Heb je graag inspraak als senior bij het district? Word dan lid van de seniorenraad! Informeer u bij de seniorenconsulent en de huidige seniorenraad van het district Berchem.
Waar? Blauwe zaal, eerste verdieping

Infomarkt van verenigingen met seniorenwerking | 10 tot 17.30 uur
Aan welke activiteiten kan u als senior deelnemen in Berchem? Welke ontmoetingsmomenten bieden de Berchemse (senioren)verenigingen aan? Informeer u bij Vlas (Vlaamse actieve senior), OKRA Berchemcentrum en OKRA Joeps-Pulhof (Jong en op pensioen), de Gezinsbond en de seniorenraad Berchem.
Waar? Tweede verdieping

PROGRAMMA
Wandeling in Oud-Berchem | 10.30 tot 12 uur
Onze gids Guy Saen neemt u mee op tocht door Oud-Berchem met de wandeling “Ver weg (in tijd) en toch dichtbij”. U kan de lengte van de wandeling zelf bepalen. Een kwartier voor de start worden de tickets voor deze wandeling uitgedeeld (maximum 20 personen per wandeling).

Infosessie computer en tablet lessen | 11 uur
Lesgever Jean geeft een infosessie over alle mogelijke lessen die u kan volgen om uw digitale toestellen (smartphones, tablets, computer) te leren gebruiken.
Waar? Tweede verdieping

Lezing Emeritus Professor Marc Buelens | 11 uur
Emeritus professor Marc Buelens is (co-)auteur van verscheidene veelgelezen boeken over mens en organisatie, waaronder de tijdloze klassieker “Beter zorgen voor jezelf”, die hij schreef met zijn echtgenote Ann Vermeiren. Zijn oud-collega’s verkozen hem in 2015 tot ‘psycholoog van het jaar’, omwille van ‘de indrukwekkende manier waarop hij doorheen zijn loopbaan psychologische inzichten ontwikkelde, vertaalde en voor een breed publiek toegankelijk maakte.’ Heeft u na afloop nog zin in meer? Koop dan het boek aan de boekenstand.
Waar? Grote zaal, gelijkvloers

Tijdens de middagpauze tussen 12 en 13 uur is er gratis soep te verkrijgen.

Infosessie computer en tablet lessen | 13 uur
Lesgever Jean geeft een infosessie over alle mogelijke lessen die u kan volgen om uw digitale toestellen (smartphones, tablets, computer) te leren gebruiken.
Waar? Tweede verdieping

‘De kunst van het ouder worden’ door Els Messelis, gerontoloog en auteur | 13 uur
Staat u nu aan de vooravond van uw pensioen? Of bent u net of al lang met pensioen? We kijken niet alleen terug naar het verleden, maar maken ook graag plannen voor de toekomst. Als rijpere mens streven we levenskwaliteit na, willen we nog het verschil maken en ‘ertoe doen’.
Waar? Grote zaal, gelijkvloers

Wandeling in Oud-Berchem | 13.30 tot 15 uur
Onze gids Guy Saen neemt u mee op tocht door Oud-Berchem met de wandeling “Ver weg (in tijd) en toch dichtbij”. U kan de lengte van de wandeling zelf bepalen. Een kwartier voor de start worden de tickets voor deze wandeling uitgedeeld (maximum 20 personen per wandeling).

Lezing door Martine Prenen | 15 tot 17 uur
Martine Prenen is gezondheids - en happinesscoach, auteur en columniste. Ondertussen heeft Martine zes boeken uitgegeven, vanuit haar studies als gezondheidsbegeleider en voedingsconsulente. Haar eerste boek ‘Live, Love & laugh’ was meteen een succes. Daarop volgde het kookboek ‘Easy, healthy, fast’ en vervolgens de survivalgids voor drukbezette vrouwen ‘Me-time’. In 2015 verscheen haar vierde boek over ecologisch en budgetvriendelijk leven ‘Be-time’. In 2017 verscheen haar boek ‘Menopower, energiek en vol kracht door de menopauze’. Ondertussen bekroonde ze haar werk met de meest actuele gezondheidsgids Forever Young.
Waar? Grote zaal, gelijkvloers

Meer info

Cultuurcentrum Berchem
Driekoningenstraat 126
tel. 03 338 40 17
gratis
23/10 van 9.30 tot 17.30 uur

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!