Spoorwegbrug Ter Nieuwerbrugge Google maps

Renovatie spoorwegbruggen: fase 2

Infrabel voert in 2018 renovatiewerken uit aan de spoorwegbruggen over Ter Nieuwerbrugge in Berchem en de Deurnestraat in Mortsel.

De tweede fase van de werken wordt uitgevoerd van maandag 26 maart tot en met vrijdag 6 april. Om veiligheidsredenen vindt een gedeelte van de werken ‘s nachts plaats. In deze fase wordt er 's nachts gewerkt:

  • van 28 tot 30 maart
  • van 4 tot 6 april

 De werken kunnen geluidshinder met zich meebrengen.

Omleidingen

Van 28 maart om 7 uur tot en met 4 april om 17 uur zal het wegverkeer ter hoogte van beide bruggen onderbroken worden. Een omleiding werd opgesteld met goedkeuring van het lokale bestuur en politie. De omleiding geldt ook voor de bussen van De Lijn.

Openbaar vervoer

Er zal een impact zijn op de dienstregeling van De Lijn. Voor meer info hierover verwijzen wij u door naar De Lijn via www.delijn.be.

Fasering

- De eerste fase van de werken werd uitgevoerd op zondag 18 februari en zondag 25 februari.

- De tweede fase gaat door vanaf maandag 26 maart tot en met vrijdag 6 april. In deze fase wordt er 's nachts gewerkt tijdens de nachten van 28 op 29 en van 29 op 30 maart, alsook van 4 op 5 en van 5 op 6 april.

- De laatste fase loopt van juni tot en met oktober 2018. Meer info hierover volgt later.

Meer info

Voor meer informatie kan u terecht op onderstaande pagina's van Infrabel:
www.infobuurtbewoners.be
www.infrabel.be/nl/mortsel-berchem

Nog vragen? Neem dan contact op met Infrabel:
info.projecten@infrabel.be
0800 55 000 

3 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
dirk.vk

Wordt het steenpuin dan in de tweede fase of pas in de laatste fase opgeruimd? Dat staat niet zo netjes... En kunnen we dan ook ineens zorgen voor het verwijderen van het sluikstort aan beide zijden van de brug?

Jouw avatar
District_Berchem

Beste Dirk, we stuurden uw opmerking over het steenpuin door naar Infrabel. U kan ook zelf contact met hen opnemen via bovenstaande contactgegevens. Uw sluikstortmelding geef ik door aan ons klantenteam, zij maken hier dan een officiële melding van. Kan u nog even verduidelijken om welke brug het gaat? (Ter Nieuwerbrugge of Deurnestraat)

Jouw avatar
District_Berchem

Beste Dirk, hierbij het antwoordje van Infrabel over het steenpuin: 'We hebben het nagevraagd bij de leidend ambtenaar van de werken. Hij zal erop aandringen dat alle puin zo snel als mogelijk wordt afgevoerd. Momenteel hebben wij echter nog geen zicht op de planning voor afvoer van sloopmateriaal en grond.' Geeft u voor de sluikstortmelding nog even door over welke brug het gaat? (Ter Nieuwerbrugge of Deurnestraat)