Publiek tijdens Berchem Schittert

Vijf tips voor een geslaagd eindejaar

Ziet u nu al op tegen de saaie familiefeesten rond de feestdagen? Pak het dan eens origineler aan. Met een leuke uitstap bijvoorbeeld. Wedden dat uw ooms, tantes, neven en nichten er nog lang over napraten? We geven u alvast vijf tips ter inspiratie.

1. De winterse sfeer opsnuiven

De feestelijke winterdagen beginnen met deze gezellige avond op het plein aan de Vredestraat. De Hop Frog Fanfar pakt voor de gelegenheid uit met een meespeelconcert. Ze nemen een aantal instrumenten mee en iedereen mag mee musiceren en paraderen. Aansluitend kunnen jong en oud genieten van de spectaculaire vuuract ‘Perenlicht’ van Circus Paljasso. De vonken spatten eraf: spektakel gegarandeerd. Krijgt u het fris? Geen probleem, op de creatieve markt Wintergoed vindt u vast een muts of sjaal.

Bij de Klopperij drinkt u een Berchems biertje of een geurige glühwein met een hotdog erbij. Voor de kinderen zijn er pannenkoeken en warme chocolademelk. Het district trakteert tussen 17 en 18 uur op een drankje.

za 9/12 om 17 uur
plein aan de Vredestraat
gratis

2. Met de hele familie naar het theater

ccBe vult de kerstvakantie met hartverwarmende familievoorstellingen voor groot en klein. ‘Wiegelied’ is een knus concert voor de allerkleinsten vanaf 2,5 jaar. Tijdens ‘Binnenstebuiten’ ontdekken kinderen en volwassen op muziek van Bach wat er tussen kleurrijke kussens verborgen zit. ‘Moes’ is dan weer een poëtische voorstelling vol fantasie. Met kastjes vol levendig keukengerei en gekke machines spelen de acteurs een verhaal van appels tot Moes.

van di 26 tot en met do 28/12
ccBe, Driekoningenstraat 126

3. Luisteren naar een kerstconcert

Tijdens een nostalgisch kerstconcert zingt Cristel De Meulder de pannen van het dak. Ze laat zich begeleiden door Hanna Grociak op harp, Paul Klinck met viool en Jan Van Mol op het orgel. Op het programma staan traditionele kerstliederen en romantische melodieën om bij weg te dromen. Meezingen mag!

ma 18/12 om 14.30 uur
kerk De Verrezen Heer
Berchemstadionstraat 8
8 euro

4. Klinken op het nieuwe jaar

De traditionele afsluiter van feestdagen in Berchem is de jaarlijkse nieuwjaarsdrink. Op zondag 14 januari heft u het glas met vrienden, familie en buren op het plein in de Lysenstraat. De muziek van Cream Colored Ponies zorgt intussen voor een leuke sfeer. Berchemse verenigingen verkopen er hapjes en drankjes. Het district trakteert elke bezoeker op twee consumpties. Zo is de toon gezet voor een geslaagd 2018.

zo 14/1 van 14 tot 17 uur
Plein in de Lysenstraat
gratis

5. Kerststallen bewonderen

Over de hele wereld zijn er mensen die echte kunstwerkjes maken van een kerststal. De mooiste en meest bijzondere exemplaren kan u al 31 jaar komen bewonderen op de jaarlijkse kerststallententoonstelling in Berchem. In de Sint-Willibrorduskerk ziet u het werk van verzamelaars en bouwers uit binnen- en buitenland.

zo 17/12 tot en met zo 7/1
Sint-Willibrorduskerk
Heilig Hartstraat 11
gratis

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!