Femke van JC Den Eglantier poseert voor graffitimuurSigrid Spinnox

“Tieners proberen gratis sporten uit”

Elkaar uitdagen voor een potje pannavoetbal? Nieuwe trucjes leren met je skateboard of een initiatie parkour volgen? Dat kan allemaal tijdens het laatste weekend van september in de allereerste U-ground van JC Den Eglantier en het district Berchem. “Kom eens kijken met uw (klein)kinderen en laat hen kennismaken met de aangeboden sporten”, klinkt de uitnodiging van Femke Hintjens van JC Den Eglantier.

“Net als op veel andere plaatsen is vooral voetbal heel populair bij de jongeren in Berchem. Met deze 1e editie van U-ground willen we tieners de kans geven om ook eens andere sporten uit te proberen. Het gaat om sporten en spelletjes die jongeren wel kennen, maar nog niet vaak zelf beoefenden of waarvoor er momenteel nog te weinig ruimte is in de stad. We promoten vooral outdoorsporten zoals skaten of parkour. Parkour is een typische loopsport om te beoefenen in een grootstad en lijkt een beetje op freerunning. Al gaat het daarbij meer om stunts uithalen. Bij parkour beweeg je je zo snel mogelijk door de stad door op en over objecten te springen zoals banken, muurtjes, trapjes,… Bij U-ground kunnen jongeren ook een partijtje badminton of pannavoetbal spelen. Bij pannavoetbal speel je een wedstrijdje 1 tegen 1, waarbij het de bedoeling is om je tegenstander zo vaak mogelijk door de benen te spelen.”

Open voor iedereen

“Iedereen is van harte welkom bij U-ground om er doorlopend gratis te sporten. We mikken vooral op sportieve tieners uit de buurt, maar ook ouders of grootouders zijn welkom om te supporteren of om gewoon gezellig iets te drinken. Voor jongere kinderen voorzien we animatie in samenwerking met de jeugddienst van district Berchem, dus die mogen zeker meekomen.”

Demonstraties

“Op vrijdag openen we U-ground om 17 uur en kan iedereen sporten uitproberen. Zaterdag zijn er een hele dag workshops en demonstraties. Kom langs en leer al doende de sporten beter kennen. Daag de lesgevers uit om eens tegen hen te spelen. Zondag plannen we een echte competitie voor de durvers. (lacht) Van al dat sporten krijg je natuurlijk honger en dorst. Daarom staan er het hele weekend ook een paar foodtrucks. Jonge dj’s zorgen voor opzwepende muziek om je extra in de stemming te brengen of om je net even te laten uitblazen na het sporten.”

Meer info

U-ground
grasveld Rodekruislaan
gratis
vr 27/9 vanaf 17 uur
za 28 en zo 29/9 vanaf 14 uur

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!