Grondplan van het spelpakket

Belevingspakket Park Brialmont

Het district Berchem lanceert het belevingspakket Park Brialmont. Met dit pakket laat Berchem bezoekers kennismaken met de troeven van het toekomstige Park Brialmont: natuurlijke rijkdom en waardevol erfgoed. De deelnemers wagen zich met het spelpakket aan fictieve spelen van de vroegere geniesoldaten van Brilschans ooit getest zouden zijn op hun kennis en kunde.

Om geïnteresseerden te laten kennismaken met het toekomstige Park Brialmont lanceert het district Berchem het belevingspakket Park Brialmont. Het spel gaat uit van een fictieve historische vondst die ooit gedaan werd op de locatie van het toekomstige park, namelijk een verzonnen oud trainingsspel voor de geniesoldaten van Brilschans. Deze soldaten werden vroeger effectief in verschillende spelen getest op hun kennis en kunde en daarop is het spel gebaseerd.

Deelnemers kunnen met het belevingspakket deze zogezegde Brialmont-spelen afleggen. Het pakket richt zich op jeugdverenigingen, scholen, gezinnen of clubs en is voor iedereen geschikt: grote of kleine groepen en deelnemers van alle leeftijden.

Met het belevingspakket ontdekken Berchemnaars op een speelse en toegankelijke manier de site van het toekomstige Park Brialmont. Tijdens de spelactiviteiten beleven zij gaandeweg de belangrijkste troeven van het nieuwe park: rijke geschiedenis, waardevolle tradities en kostbare natuur.

Geïnteresseerden kunnen het spelpakket ontlenen bij de Berchemse jeugddienst, Lange Pastoorstraat 28 te Berchem. Het pakket kan gereserveerd worden via het telefoonnummer 03 239 14 86 of via mail.

Park Brialmont

Het masterplan Park Brialmont is de toekomstvisie voor de ontwikkeling van de gebieden De Villegas, Wolvenberg en Brilschans. De stad Antwerpen en het district Berchem willen er één grote 'groene long' van maken als onderdeel van de Groene Singel. Zo wordt het mogelijk om binnen- en buitenstad (Berchem binnen en buiten de Ring), die nu doorsneden worden door infrastructuur, met elkaar te verbinden tot één Park Brialmont.

Centraal thema in het masterplan is de combinatie van natuur en erfgoed, de bestaande sterkte van het gebied. Door de aanwezigheid van het natuurgebied Wolvenberg kan er een waardevol natuurpark ontwikkeld worden. De restanten van de Brialmont-omwalling maken het mogelijk die bijna vergeten omwalling beleefbaar te maken.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!