Berchem Schittert Jonathan Ramael

Berchem Schittert geeft aftrap van eindejaarsperiode

Dit jaar combineert Berchem Schittert het jaarlijkse aansteken van de lichtjes met de inhuldiging van het vredesmonument.

De winter is weer in aantocht. Een periode waarin we het graag binnen gezellig maken maar op zaterdag 8 december vindt u dezelfde gezelligheid en warme sfeer ook in de Vredestraat en op het plein aan St. Maria bij het aansteken van de lichtjes.

In de late namiddag huldigen we het nieuwe vredesmonument in dat glaskunstenaar Frederick Rombach samen met enkele buurtbewoners maakte. Al vanaf begin december siert de obelisk de middenberm van het kruispunt van de Victor Jacobslei, met de Reseda- en de Laurierstraat.

Berchem Schittert is het eindejaarsfeest van het district Berchem.  We trakteren alle aanwezigen op een gratis drankje tussen 17 en 18 uur. Een jaarlijkse traditie is een bezoek aan de kleine kerstmarkt Wintergoed waar u unieke, handgemaakte cadeautjes op de kop kan tikken. Voeg daarbij een streepje muziek, verwarmende hapjes en drankjes en die frisse neus halen is een feit.

Als klap op de vuurpijl mag u zich tegen 18 uur aan een spetterende vuurshow verwachten. ‘De Uzz’ vertelt het verhaal van een eigenaardig volkje dat vanop verschillende hoogtes z’n publiek entertaint. Spetters vliegen in het rond, wat brand kan vatten wordt in vuur en vlam gezet en het knalt langs alle kanten. Voor deze spectaculaire voorstelling worden kosten noch moeite gespaard en halen ze werkelijk alles uit de kast. Niets is té zot of té veel.

Programma

  • 16.30 uur: inhuldiging vredesmonument op het kruispunt van de Victor Jacobslei met de Laurierstraat en Resedastraat
  • 17 uur: Feest met handwerkmarkt, pannenkoeken en gratis warme dranken (zolang de voorraad strekt)
  • 17.30 uur: Aansteken van de lichtjes
  • 18 uur: Vuurshow De Uzz van EyeBurn

Meer info

zaterdag 8/12 van 16.30 tot 19 uur
plein in de Vredestraat, aan Sint-Maria
gratis

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!