Een vrouw met haar twee honden.Victoriano Moreno

Huisdiersticker voor noodgevallen

De Vlaamse Overheid lanceerde een huisdiersticker. Via deze sticker weten de hulpdiensten hoeveel dieren in huis zijn in geval van nood. U duidt op de sticker aan hoeveel huisdieren u hebt. Nadien kan u de sticker op uw raam kleven. Uiteraard is het nog belangrijker om voldoende rookmelders te voorzien zodat u tijdig de hulpdiensten kan verwittigen.

Haal een gratis huisdiersticker op

Vraag een gratis huisdiersticker aan

Voorbeeld van de huisdiersticker.Vlaamse Overheid - Departement Omgeving
Voorbeeld van de huisdiersticker.

Doe aan brandpreventie

Bij een brand of noodgeval zal de brandweer altijd op zoek gaan naar alle aanwezige mensen en huisdieren. Uiteraard begint alles bij een brandveilige woning. Bekijk daarom zeker de brandpreventietips van de brandweer.

De belangrijkste brandpreventietip is de installatie van voldoende rookmelders. De kans om een brand te overleven stijgt met meer dan 70%, zowel voor u als voor uw huisdieren. 

Sommige baasjes geloven dat hun huisdier rook snel opmerkt en snel alarm kan slaan. Dat klopt niet. Alleen rookmelders kunnen rookontwikkeling op tijd detecteren. 

Alle informatie over de aankoop, installatie en onderhoud van rookmelders vindt u op deze pagina.

Verwante info:

2 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Iris Solie

Iris Ik vind dit een heel mooi initiatief, want hoe vaak zijn die arme dieren het slachtoffer bij paniek . Ik heb een volledig brandalarm in elke kamer maar zeker is zeker en daarom hang ik ook nog zo een sticker op Ze zijn toch onze echte trouwe vrienden !!!

Jouw avatar
Nancy Van de Velde

Ik heb via GAIA een sticker bekomen die iets afwijkt van die van de Vlaamse Overheid. Een mooi initiatief.