Contacteer stad Antwerpen

stad Antwerpen
Beeld van feestende jongeren

Meer fuifruimte voor de jeugd in Antwerpen? Geef je ideeën door!

Antwerpen bouwt aan een stad waar jongeren alle ruimte krijgen om zichzelf te zijn, te experimenteren en te groeien. Daarom openen er in 2025 twee gloednieuwe jeugdruimtes: Post X in Berchem en de Scinthoeve in Park Groot Schijn in Deurne. En jij kan input geven over hoe dat eruit kan zien. Met deze marktverkenning is de stad op zoek naar creatieve ideeën om van deze plekken bruisende centra van jeugdactiviteit te maken.

De Toekomst van Post X in Berchem 

Post X wordt een dynamische ontmoetingsplek waar jongeren zich thuis kunnen voelen. De stad is op zoek naar creatieve feestconcepten met een maatschappelijke relevantie voor jongeren. Met een capaciteit van ongeveer 480 personen en gelegen op een centrale, super bereikbare plek vlakbij Berchem station, heeft deze ruimte veel potentieel als bruisend centrum voor avond- en nachtactiviteiten. De ruimte is uitgerust met alle benodigde geluidsnormen om overlast voor de buurt te minimaliseren. Deel je ideeën en help mee om van Post X een bruisend centrum van jeugdactiviteit te maken. Lees verder hoe je mee kan doen!

De Scinthoeve in Deurne 

De Scinthoeve biedt een unieke kans om een levendige fuifruimte te creëren in het hart van Park Groot Schijn. Van muziekavonden tot thema-events, deze ruimte moet een hotspot voor jongeren worden. Laat je fantasie de vrije loop en deel je plannen. 

Hoe doe je mee? 

Je dient je ideeën in via mail. Via onderstaande links vind je alle documentatie over de marktbevraging voor de invulling van Post X en de Scinthoeve. Ga naar documenten. Klik op ‘Alle documenten downloaden’. In het document ‘Marktconsultatie’ vind je alle info. Bekijk zeker ook de inplantingsplannen van de Scintoeve of de presentatie van Post X waarmee je inzicht krijgt op de mogelijkheden van deze centrale hub aan Berchem station. De deadline om je input te bezorgen, is verlengd tot 4 augustus. Mis deze kans niet om deel uit te maken van iets groots!  

Mail naar cathy.smet@antwerpen.be en wouter.tournel@antwerpen.be  

Voor wie? 

De focus ligt op potentiële uitbaters, ondernemende jongeren en jeugdorganisaties, maar in deze fase kan iedereen met een idee voor de invulling van deze ruimtes input geven.

Waarom meedoen? 

Dit is jouw kans om een directe impact te hebben op de leefwereld van Antwerpse jongeren. Door mee te doen, help je inspirerende en veilige ruimtes te creëren waar jongeren kunnen groeien en genieten. 

Wat zijn de volgende stappen? 

Alle ideeën en inspiratie worden meegenomen in een vervolgtraject. Geïnteresseerd? Hou de communicatiekanalen van de stad Antwerpen in de gaten voor een oproep tot uitbating. 

Vragen? 

Neem contact op met Wouter Tournel via wouter.tournel@antwerpen.be voor meer informatie.