Maurice Knitwear

Nieuwe tijdelijke bar in de Guldenvliesstraat: een scheutje New York en een vleugje breien

Véronique Leysen is naast actrice ook een fervent breister. Breien past voor haar als vanzelfsprekend bij een heerlijke kop koffie. Daarom opent ze op 4 augustus een pop-up koffiebar in Berchem.  

De koffiebar ligt in het verlengde van haar koffiecaravan. Hiermee warmde Véronique al verschillende markten op. “De nood naar een vaste stek groeide”, vertelt ze. “De caravan staat wel voor de deur en versmelt zo met de bar”.

De actrice (bekend van onder meer Spring en Fanny uit Kiekeboe) serveert er verschillende koffies, maar ook smoothies, zelfgebakken taarten, pretzels en koekjes. “Ik voorzie een aparte breitafel, je kan er wol en spullen van me kopen, maar eigenlijk ligt mijn focus hier echt op koffie. Op mensen die gezellig willen bijkletsen of in een knusse vintage omgeving willen werken aan hun laptop”.

Inspiratie uit New York

Het concept waaide over uit New York, de favoriete stad van Véronique. “Er is altijd rumoer, maar tegelijk ook rust. Je kan er zijn wie je wil. Niemand kijkt naar je om. Hier wil ik ook dat iedereen zijn ding kan doen”.

Twee andere grote inspiratiebronnen zijn ‘Alice in Wonderland’ en haar bompa Maurice. “Je zal in mijn zaak ook verschillende citaten uit het verhaal zien opduiken. Beide figuren zetten alles een beetje buiten proportie, tot een droomwereld”.

“Maurice is een totaalervaring. Je hebt het breiboek, de spullen, de koffie, de caravan, de bar. Alles vormt één geheel en is onlos(s)makelijk met elkaar verbonden”.

Praktisch

Maurice coffee bar: Guldenvliesstraat 58, Berchem
Opening: maandag 4 augustus vanaf 16 uur en dinsdag 5 augustus

tot einde september
woensdag – zondag: 8 – 19 uur

www.mauriceknitwear.com

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!