Contacteer stad Antwerpen

stad Antwerpen
zicht op de Ferdinand Coosemansstraat in de bestaande toestandGoogle Street View

Heraanleg Ferdinand Coosemansstraat en omgeving

De riolering in de Ferdinand Coosemansstraat, Bindstraat en Walemstraat was in slechte staat. Aquafin vernieuwt de riolering in deze straten. Het district Berchem maakt van deze werken gebruik om de straten heraan te leggen, de verkeersveiligheid te verbeteren en de leefomgeving aangenamer te maken.

Afwerking overblijvend deel Ferdinand Coosemansstraat

Omwille van de werken aan het woningproject nabij de Ferdinand Coosemansstraat werd beslist om het deel van de Ferdinand Coosemansstraat tussen de Bindstraat en Generaal Drubbelstraat nog niet af te werken. Zo voorkomen we dat het vrachtverkeer de nieuw aangelegde straat zou stuk rijden. De afwerking van dit deel van de straat start op maandag 24 juni en zal een tweetal maanden in beslag nemen. Tijdens het bouwverlof zijn de garages bereikbaar via de werf.

Daarenboven wordt er in de Daenenstraat nog 15 meter hoofdriolering aangelegd, deze werken eindigen voor het bouwverlof van juli.

Praktische informatie

Waar wordt gewerkt, is er hinder. Graafmachines maken nu eenmaal lawaai, vrachtwagens die over zand rijden maken stof, bij aanhoudende regen zal er modder in de straat liggen. Soms zal het wat moeilijker zijn om aan uw woning te geraken.

Samen met de aannemer doen we er echter alles aan om de hinder waar mogelijk te beperken. Daarvoor nemen we verschillende minderhindermaatregelen.

Fietsen stallen

De aannemer zorgt er voor dat tijdens de rioleringswerken het voetpad vrij blijft. Let er op om geen fietsen op het voetpad te plaatsen zodat de doorgang tot aan de woning voor alle voetgangers mogelijk blijft. Fietsen die toch nog blijven staan, worden verwijderd door de stadsdiensten. De stad zorgde voor tijdelijke fietsenstallingen vlak bij de werf zodat u hier uw fiets veilig kan stallen.

Bereikbaarheid van uw woning

Tijdens de werken zal uw straat niet bereikbaar zijn met de wagen. De straten worden per deel opgebroken. Eerst verwijdert de aannemer het wegdek en daarna graaft hij over korte afstand een sleuf voor de rioolbuis. Zodra de buis in de grond ligt, wordt de sleuf aangevuld en afgedekt met steenslag.

Tijdens de werken van de aannemer in uw straat is er geen plaatselijk verkeer mogelijk. Te voet of met de fiets geraakt u uiteraard altijd bij uw woning.

Let er op om geen fietsen op het voetpad te stallen. Dit verhindert de doorgang van mensen die moeilijk te been zijn of van ouders met een kinderwagen. Daarenboven breekt de aannemer soms ook delen van het voetpad op om huislaansluitingen te maken.

Kan u tijdens de werken uw garage of garagebox niet bereiken? U kan een tijdelijke bewonerskaart aanvragen om op straat te parkeren voor de duur van de werken via mobiliteitenparkeren@antwerpen.be. In de straten waar gewerkt wordt of de aangrenzende straten kan er een parkeerverbod gelden, let hiervoor op de verbodsborden in de straat.

Denk ook eens aan alternatieve vervoersmogelijkheden, zoals de tram of de Velo stadsfietsen. Kijk op www.slimnaarantwerpen.be voor meer tips over alternatief vervoer, mobiliteit en parkeergelegenheid aan de rand van de stad.

Veiligheid staat voorop

Op een werf schuilt achter elke hoek mogelijk gevaar. Om de veiligheidsrisico’s voor u en voor de werkmannen te beperken, nemen we een hele reeks maatregelen. Maar als we de veiligheid voor iedereen willen vergroten, dan hebben we uw hulp nodig!

Enkele richtlijnen:

  • Respecteer de werfsignalisatie, de afsluitingen en de verkeersregels.
  • Ga alleen op de werf als het niet anders kan.
  • Maak altijd oogcontact met de vrachtwagenchauffeur of kraanbestuurder. Alleen zo bent u zeker dat hij of zij u gezien heeft.
  • Zorg dat u alles ziet en hoort, berg uw gsm even op.

Post

Bpost werd verwittigd van de werken in uw straat.

Huurders

Bent u huurder? Geef dan zeker deze info ook door aan de eigenaar van de woning.

Huisvuilinzameling

Met de huisvuilophaaldienst werden afspraken gemaakt zodat het huisvuil ook tijdens de werken wordt opgehaald. Als er in uw straat gewerkt wordt, breng dan uw huisvuil op de normale ophaaldagen naar de dichtstbijzijnde bereikbare hoek van de straat.

Is dit voor u onmogelijk, laat dit dan even weten aan de werfleider van de aannemer (gegevens in de brief onderaan deze pagina) Zo kunt u samen met hem/haar een oplossing zoeken.

Verhuis of levering

Plant u een verhuis of verwacht u een bijzondere levering tijdens de werken? Laat het tijdig weten aan de werfleider van de aannemer (contactgegevens in de brief onderaan deze pagina). Zo kan de aannemer in zijn planning rekening houden met uw vraag.

Handelaars en ondernemingen

Hinder door de werken voor uw deur? Dan kunt u mogelijk een hinderpremie van 2.000 euro krijgen van het Vlaamse Gewest. Als u voor deze premie in aanmerking komt, dan krijgt u van het Agentschap Innoveren & Ondernemen automatisch een bericht. Daarmee kunt u de uitbetaling van de premie aanvragen. Bent u gedwongen uw zaak volledig te sluiten, dan kunt u bijkomend een sluitingspremie vragen. Voorwaarden en meer info: www.vlaio.be/hinderpremie.

Meer info

Communicatie en participatie Berchem
Grotesteenweg 150
2600 Berchem
tel. 03 338 40 18
wijkoverleg.berchem@antwerpen.be

Contactcenter Aquafin
tel. 03 450 45 45
contact@aquafin.be
www.aquafin.be