Sportsubsidies district Berchem

Zowel bij de stad als bij het district kan u een aantal sportieve subsidies aanvragen. Het district Berchem heeft subsidies voor sportieve manifestaties en voor de opleiding van jeugdtrainers.

1. Subsidie voor sportmanifestaties

Wilt u een sportief evenement organiseren? Een fandag, opendeurdag van uw sportclub of petanquewedstrijd bijvoorbeeld? Het district Berchem kan u daarbij financieel ondersteunen. Het district voorziet een budget voor de ondersteuning van sportmanifestaties.

Voor wie?

Vzw, feitelijke vereniging of natuurlijk persoon, met zetel, locatie of woonplaats in het district Berchem.

Wat?

  • De sportmanifestatie die u wilt organiseren vindt plaats in Berchem.
  • Het ingediende project valt buiten uw reguliere werking en heeft een open karakter.
  • U kan per project maximaal 1500 euro subsidies aanvragen.
     

Wanneer?

  • U organiseert iets tussen 1 januari en 30 juni 2019 (semester 1)Dan dient u uw aanvraag uiterlijk in op 30 april 2019. (eenmalig gewijzigde indiendatum)
  • U organiseert iets tussen 1 juli en 31 december 2019 (semester 2)Dan dient u uw aanvraag uiterlijk in op 30 mei 2019.

Hoe aanvragen?

Dien uw aanvraag in via de Sportdatabank.

En daarna?

Twee keer per jaar komt een beoordelingscommissie samen en bespreekt de ingediende aanvragen. De aanvragen worden, samen met het advies van de beoordelingscommissie, voorgelegd aan het districtscollege dat beslist over het al dan niet in aanmerking komen voor een ondersteuning.

2. Subsidie voor de opleiding van jeugdtrainers

Leden van sportclubs die een opleiding initiator, trainer A of trainer B volgen of voldoen aan de voorwaarden van het nieuwe reglement, hebben recht op een subsidie. Deze subsidie bedraagt maximum 75 procent van het inschrijvingsgeld van de opleiding.

Hoe aanvragen?

Dien uw aanvraag in via de Sportdatabank.

Om de lopende dossiers te raadplegen kan u met een login en paswoord eenvoudig de gegevens van uw sportclub invullen, wijzigen en beheren in de Sportdatabank.

Meer info en contact

Sportantenne Berchem
Grotesteenweg 150
2600 Berchem 
tel. 03 338 4053 
e-mail