Basisjaar Literair Schrijven

Literatuur | Wijk of buurt | Kunststad Antwerpen | Cursus of workshop | 2600 Berchem (Antwerpen)

Het Basisjaar Literair Schrijven dompelt je een jaar lang onder in literatuur. Je volgt lezingen van ervaren auteurs, krijgt feedback op je eigen schrijven, wordt je bewust van je eigen sterktes en ontwikkelt een breder beeld op wat literatuur kan inhouden en betekenen.

Je schrijft al op je eentje en je wilt je schrijven nu met anderen delen en bespreken? Je wilt proeven van alle kanten en hoeken die de literatuur te bieden heeft? Je wilt ontdekken of een langere schrijfopleiding iets voor jou is? Dan is het Basisjaar Literair Schrijven het antwoord op al je vragen.

Je dompelt je een jaar lang onder in literatuur en aan het einde ben je je bewuster van hoe literatuur werkt en van wat jouw sterke kanten op literair vlak zijn. Je stelt een portfolio samen die door een ervaren leesgroep wordt beoordeeld. Op basis van de portfolio en je werkwijze doorheen het jaar krijg je een verslag van ons, met je sterktes en groeipunten in verwerkt. Ook kijken we samen met jou hoe je verder literair kunt evolueren door het volgen van andere opleidingen aan het DKO, bij Wisper of bij de Schrijfschool Gent, dan wel door je kandidaat te stellen voor SchrijversAcademie.

De opleiding bestaat uit 28 contactmomenten. Ze start met een infosessie op woensdag 14 september. Dan legt coördinator Xavier Roelens de hele opleiding uit, maken we alle praktische afspraken en zit je voor een eerste keer samen in de kleine feedbackgroep.
Vervolgens krijg je, verdeeld over woensdagavonden doorheen het jaar, zes literaire lezingen aangeboden. In deze exclusieve lezingenreeks komen bekende auteurs spreken over een genre of een aspect van literatuur.
In je kleine feedbackgroep schrijf je, onder begeleiding van een ervaren feedbackbegeleider, aan literair werk. Je ontdekt literaire technieken in korte opdrachten en werkt later in het jaar aan een kort verhaal of gedichtencyclus.
We organiseren ook een workshop waarin je met een beeldend kunstenaar, een performer of een multimedia-artiest aan een genreoverschrijdend project werkt en naar een toonmoment toewerkt.
Tot slot hou je ook een literair logboek bij over wat je in een jaar gelezen hebt en aan literaire festivals bezocht hebt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Basisjaar Literair Schrijven

Basisjaar Literair Schrijven