concert De Straatschenders (vrije bijdrage)

Concert | Folk en wereldmuziek | 2600 Berchem (Antwerpen)

De Straatschenders bestaan een jaar, zij traden voornamelijk op in muziekcafés en kregen ondertussen volgende commentaren: Mark Lefever : Zelden klonken politieke en maatschappelijke boodschappen zo doordacht, opzwepend en vrolijk als bij De Straatschenders. De groep kijkt naar onze samenleving zoals in een spiegelpaleis: uitvergroot of verkleind. Je grijnst en lacht en denkt na. De grap ...

De Straatschenders bestaan een jaar, zij traden voornamelijk op in muziekcafés en kregen ondertussen volgende commentaren:

Mark Lefever : Zelden klonken politieke en maatschappelijke boodschappen zo doordacht, opzwepend en vrolijk als bij De Straatschenders. De groep kijkt naar onze samenleving zoals in een spiegelpaleis: uitvergroot of verkleind. Je grijnst en lacht en denkt na. De grap en de ernst laten zich graag dienen door enthousiaste muzikanten die van het Gents een universele taal maken.

Sarah D’hondt: Ik dacht dat ik een tolk ging nodig hebben als 'aangelande' in Gent, maar naast gekende melodieën, verstaanbaar Gents en een aanstekelijk enthousiasme blijkt vooral dat ik de huidige 'gang van zaken' nooit zal en wil begrijpen. Gelukkig zijn de Straatschenders er voor de inzichten én de compagnie.

Bart D’Hondt van De Herberg Macharius: Zondagnamiddag, taart, thee en familiebezoek, of eens iets anders. De Straatschenders brachten het oude straatprotest plots terug tot leven. Ludiek, snedig, enthousiasmerend. En het publiek genoot, luisterde, liet zich gaan in gedeelde verontwaardiging, om twee minuten later met een grote smile mee te klappen en te zingen. Kortom, een tevreden gastheer, of om in de taal van Jan & co te blijven, ne vrie contenten organisateur.“De Straatschenders “staan voor kwade en minder kwade teksten in het Gents van de Brugse Poort, enthousiasmerende muziek, maatschappijkritiek en oppositie, muzikale interpretatie van gekende en minder gekende nummers; hun politieke agenda staat in de 10 Hartewensen van Hart boven hart.

Eigen werk wordt aangevuld met bewerkingen van songs van onder meer Jamie Cullum, John Snauwaert, C.W. Stoneking, Noir Desir, Johnny Cash, Derek, Willem Vermandere, Wannes Van de Velde, John Foggerty, Walter De Buck , Farce Majeur en anderen.
Tekstschrijver en zanger , Jan sr Verbeeck wordt muzikaal gestuurd door
Isolde Van de Goten , basklarinet , klarinet en accordeon
Tanja Goethals, trompet
Dominique De Zutter, percussie
Diederik Vandeputte, bas en contrabas
Jan Verbeeck jr, gitaar
Op hun facebookpagina kan je zien hoe ze eruitzien en staan er ook wat smartphone opnames.
https://www.facebook.com/straatschenders/photos

Bron: UiTinVlaanderen.be

concert De Straatschenders (vrije bijdrage)

  • zaterdag 14 oktober 2017 van 20:00 tot 22:00

  • Geen prijs opgegeven

  • Gen. Drubbelstr 42, 2600 Berchem (Antwerpen)

    03/2393468