Contacteer stad Antwerpen

Vrijetijdscentrum De ScheldeFrederik Beyens

Vrijetijdscentrum De Schelde

Vrijetijdscentrum De Schelde in Zandvliet is ‘the place to be’ voor jong en ouder om elkaar te ontmoeten en om vrije tijd educatief, speels, sportief of cultureel in te vullen.

Waarom? 

Vrije tijd is kostbaar. Die tijd wil je dan ook zo optimaal mogelijk invullen. Om je hierbij te helpen bevinden alle diensten die werken rond vrije tijd zich onder één dak. De sportantenne, cultuurantenne, seniorenconsulent en medewerkers van het jeugd- en cultuurcentrum zijn één vrijetijdsteam.

Zo wordt de dienstverlening geoptimaliseerd: 

  • Je vindt alles wat te maken heeft met vrijetijdsbeleving en -organisatie terug op één plek.
  • De communicatie vergemakkelijkt: je krijgt een overzichtelijke vrijetijdsbrochure en je hebt één mailadres en website waar je terecht kan voor informatie en vragen.
  • Het vrijetijdsteam kan activiteiten beter op elkaar afstemmen.

Het vrijetijdsteam werkt sinds kort in een totaal gerestyled gebouw. Bij binnenkomst kan je aan de onthaalbalie tickets en A-kaarten aankopen, de betaling voor het A-kaartaanbod uitvoeren of een zaal reserveren. In het onthaal vind je ook flyers en informatie terug om je vrije tijd aangenaam in te vullen.

De foyer is open tijdens voorstellingen om voor- of achteraf een drankje te nuttigen. Maar ook tijdens de openingsuren kan je genieten van een kopje koffie of thee en ondertussen de krant of een tijdschrift lezen in de foyer.

Muziek-, film-, theater- en comedyvoorstellingen gaan door in de concertzaal. Via het ticketsysteem op de site kies je jouw plekje in de zaal, die voorzien is van ultramoderne theatertechnieken.

Ook voor het jongste publiek biedt het gebouw heel wat. Zo is er een crea-atelier en een leuke speeltuin. Volwassenen kunnen dan weer aan de slag in de kookklas of een vergaderlokaal afhuren.

Meer info

Vrijetijdscentrum De Schelde
De Keyserhoeve 66, Zandvliet
tel. 03 298 27 30 
vrijetijdscentrumdeschelde@antwerpen.be
www.vrijetijdscentrumdeschelde.be