Beter renoveren? EcoHuis helpt u graag op weg met gratis infosessies!

U wil een lagere energiefactuur en een hoger wooncomfort? U wil de waarde van uw woning verhogen en genieten van heel wat premies? U wil een gezond binnenklimaat creëren voor uzelf en uw familie?

In het EcoHuis kan u het hele jaar terecht voor gratis verbouwadvies, informatie over energie- en milieupremies of de Vlaamse energielening. Zij bieden een waaier van gratis infosessies aan. Waar wacht u nog op om uw woning te renoveren?

BENOveren, gewoon goed renoveren

U heeft verbouwplannen en u wil gewoon goed renoveren? Dan gaat U BENOveren! In deze infosessie ontdekt u wat dit inhoudt en vooral: hoe u dit aanpakt. U krijgt heel wat praktische tips.

Het doel: u komt binnen met heel wat vragen, u stapt buiten met een helder beeld van wat een goede BENOvatie is: duurzaam, comfortabel, energiezuinig en betaalbaar renoveren.


woensdag 3 mei van 14 tot 16 uur

 

PV-installatie: zin en onzin?

In deze infosessie leert u meer over de onderdelen en werking van een PV-installatie. U krijgt antwoord op vragen zoals: wat brengt een installatie op en welke factoren hebben invloed op de opbrengst? Hoe groot maakt u de installatie en hoe integreert u ze in uw dak? Hoe herkent u een kwalitatieve installatie? Kan u batterijen koppelen aan uw installatie? Wat zegt de regelgeving over PV-installaties?


donderdag 22 juni van 19 tot 21 uur

 

 

Isoleren van hellende en platte daken

Een woning verliest de meeste warmte door het dak. Een goede dakisolatie is daarom een absolute must, zowel bij nieuwbouw als bij bestaande woningen. Maar een dik isolatiepakket alleen is niet genoeg, het correct plaatsen is even belangrijk.

In deze sessie leert u wat mogelijk is bij een plat dak, een schuin dak met inrichting van de zolder of een schuin dak waarbij u de zoldervloer isoleert.

Tenslotte wordt er kort besproken wat het belang is van ventileren en mogelijke premies.

woensdag 5 april van 14 tot 16 uur
donderdag 27 april van 19 tot 21 uur

 

Warm water met een zonneboiler

Nu woningen steeds minder energie verbruiken voor verwarming, stijgt het aandeel sanitair warm water in het energieverbruik. Met een zonneboiler kan u daarop heel wat besparen.

U krijgt antwoord op vragen zoals: hoe werkt een zonneboiler? Welke systemen bestaan er? Wat brengt een installatie op en welke factoren hebben invloed op de opbrengst? Hoe groot moet de installatie zijn? Waar plaatst u de collectoren en het voorraadvat? Hoe herkent u een kwalitatieve installatie?

woensdag 7 juni van 14 tot 16 uur

 

Een groendak aanleggen: zelf doen of laten doen?

Hoe kan u zelf uw dak omtoveren tot een groendak? Na deze infosessie weet u hoe u te werk moet gaan.U leert meer over de verschillende groendaken, de voor- en nadelen, de opbouw en het onderhoud. Na afloop van deze sessie kan u op het groendak van het EcoHuis terecht met al uw praktische vragen. De aannemer die hier de demonstratiegroendaken aanlegde, staat u met raad en daad bij.

zaterdag 3 juni van 14 tot 16 uur

Laat u thuis adviseren over uw groendak

Overweegt u om een groendak aan te leggen? Weet u niet wat er allemaal mogelijk is of wat er kan binnen uw budget? Boek dan een gespecialiseerd groendakadviseur van VIBE vzw via het Ecohuis.

Tijdens een bezoek van één uur checkt de groendakadviseur de stabiliteit van uw dak, bekijkt hij welk soort groendak bij uw plannen past en helpt hij u op weg. Achteraf krijgt u een uitgebreid verslag.

Dankzij de tussenkomst van de stad Antwerpen, betaalt u voor dit advies slechts 75 euro in plaats van 150 euro.

 

Meer info

EcoHuis Antwerpen
Turnhoutsebaan 139
2140 Borgerhout
tel. 03 217 08 11
ecohuis@stad.antwerpen.be
reserveren verplicht!
gratis, behalve het gespecialiseerd groendakadvies aan huis
http://www.antwerpen.be/ecohuis
 

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!