Districtscollege Berendrecht-Zandvliet-Lillo Tom Cornille

Het districtsbestuur wenst u een schitterend 2017!

Bij de start van een nieuw jaar kijkt het districtscollege terug op de belangrijkste projecten van 2016. Voorzitter Carl Geeraerts en schepenen Marcel Bartholomeeussen, Rudi Sempels en Nathalie Aertssen blikken ook graag vooruit op 2017 en wensen alle inwoners een goede gezondheid en veel geluk toe in het nieuwe jaar. 

Carl Geeraerts Tom Cornille

Carl Geeraerts 

"De opening van vrijetijdscentrum De Schelde was heel belangrijk in 2016. Het is een ontmoetingsplaats voor alle inwoners van onze dorpen. Het keizerschap in ons district was ook een voltreffer. En dankzij de heraanleg van de Antwerpsebaan in wijk Den Hoek is deze terug veilig voor alle verkeer.

Als districtsburgemeester wil ik in 2017 verder samenwerken met mijn collega's van het districtscollege zodat we de laatste twee jaar van deze bestuursperiode nog heel wat kunnen verwezelijken zoals de buurtparking aan Berendrecht Sport, het kunstgrasveld, het nieuwe jeugdhuis en de buurtinformatienetwerken verder uitbreiden."

 

Tom Cornille

Marcel Bartholomeeussen 

"Ik ben erg tevreden dat meerdere projecten uit de vorige bestuursperiode dit jaar met succes werden afgerond. Ook al hadden we minder middelen. Zo kreeg de Antwerpsebaan in wijk Den Hoek een nieuwe riolering en wegdek en we openden de nieuwe Berenschool en vrijetijdscentrum De Schelde.

In 2017 bouwen we de sportcluster naast sporthal De Polder verder uit met een kunstgrasveld en een nieuwe parking aan Berendrecht Sport. Ik maak me wel zorgen over enkele vergunningen aan het Delwaidedok, nieuwe windturbines op onze poldergronden en kleine schepen die aanmeren in Berendrecht. De haven komt zo opnieuw wat dichter bij de woonkernen.

 

Tom Cornille

Rudi Sempels 

"Voor mij is het hoogtepunt van 2016 de zichtbaarheid van de zones 30 in het district. Hoewel er voor- en tegenstanders zijn, zorgt dit voor meer veiligheid van onze kinderen en fietsers. Het fietsplan krijgt ook vorm en zet ons hopelijk aan om de auto meer thuis te laten of toch rustiger te rijden.

In 2017 laten we graag nog meer mensen kennis maken met de mogelijkheden van het vrijetijdscentrum. De komst van een jeugdhuis is de parel op de kroon. De waterhuishouding blijft voor mij een belangrijk thema dat ik op de voet volg. Verder wens ik onze inwoners veel cultureel genot toe. Kom naar het gansrijden, de kermissen, koersen en alle andere activiteiten. Bruisende dorpen zijn levende dorpen!"

Nathalie Aertssen Tom Cornille

Nathalie Aertssen 

"Het hoogtepunt van 2016 is voor mij de opening van het nieuwe vrijetijdscentrum, met speeltuin en bijhorende parking. De nieuwbouw creeërt veel mogelijkheden voor de cultuur-, jeugd-, senioren- en sportwerking, maar ook voor de ondernemers. Dankzij de inzet van het college liggen er nu ook plannen op tafel voor de bouw van een nieuw jeugdhuis in het Armenstraatje. En ook in 2017 vernieuwen we een speelterrein. Dit keer in de Zandvlietse Dorpstraat.

Ook in het nieuwe jaar blijf ik me inzetten voor onze mensen!

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!