Lindy Hop Sigrid Spinnox

Straatdans Lindy Hop is ongedwongen en vooral heel leuk

Lindy Hop is een populaire vorm van Amerikaanse straatdans die al sinds de jaren 30 meegaat. Het is een mix van stijlen en vooral héél leuk. Tijdens een dansinitiatie van vijf lessen kan u deze dans beter leren kennen en krijgt u misschien wel de smaak te pakken.

Amerikaanse straatdans

Danslerares Geneviève Vermeylen: "Lindy Hop ontstond in de jaren 30 in de Amerikaanse wijk Harlem in New York. Daar dansten de mensen vaak op straat in een heel ongedwongen stijl. Sommigen noemen Lindy Hop de voorloper van andere dansstijlen zoals rock-'n-roll, boogie en jive." Geneviève is een kenner: ze geeft al twintig jaar les in dansschool Apollo Swing en treedt zelf ook vaak op.

"Lindy Hop dans je meestal op swing- of jazzmuziek. Er zitten bewegingen in van tapdansen, foxtrot of charleston. Maar het leuke is net dat er bij Lindy Hop geen vaste choreografie bestaat. Je danst wel altijd met twee, waarvan de ene leidt en de andere volgt. Plezier maken op de dansvloer, daar draait het om."

Voor alle leeftijden

"Voor deze lessenreeks in Zandvliet moet u geen danspartner hebben. Schrijf u gerust alleen in, want er zijn mensen genoeg met wie u kan dansen. Leeftijd of danservaring spelen totaal geen rol. Het is net leuk om verschillende leeftijden door elkaar te mixen. Het maakt mij ook niet uit hoe groot de groep is. Met hoe meer we zijn, hoe leuker het wordt", gaat Geneviève verder. "Ik begin met een aantal basispassen zoals de 'send out', 'tuck turn', 'change place' of 'circle'. Maar Lindy Hop blijft een straatdansstijl. Die staat nooit stil: er worden steeds nieuwe bewegingen uitgevonden."

"Lindy Hop dansten ze al in de jaren 30 en 40 en de stijl is nu nog steeds erg populair. Lindy Hop kan je zowel op trage als snelle ritmes dansen. En zelfs ook op sommige swingende hedendaagse muziek. Nog een reden waarom Lindy Hop jong en oud aanspreekt. De dansavonden in Zandvliet zijn een eerste kennismaking. Wie de smaak te pakken heeft kan altijd een vervolgcursus volgen."

Meer info

Lindy Hop
dinsdag 9, 16, 23 en 30 mei en 6 juni om 20.30 uur
vrijetijdscentrum De Schelde
De Keyserhoeve 66, Zandvliet
tel. 03 298 27 30
http://www.vrijetijdscentrumdeschelde.be 
40 euro (enkel voorverkoop voor de hele reeks)

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!