Koers Zandvliet Dorp

Augustus, koersmaand in de polder

Ons district is erg in trek voor wielerwedstrijden. Vooral in augustus zoeven heel wat wielrenners door de straten van onze polderdorpen.

Belgisch Kampioenschap

Op zondag 13 augustus strijden in de voormiddag de Eliterenners zonder contract en in de namiddag de Beloften voor de ereplaatsen tijdens het Belgisch Kampioenschap.

Beide wedstrijden starten op de Solftplaats in Berendrecht. De renners leggen verschillende rondes af door Berendrecht en Stabroek. De finish en prijsuitreiking vinden plaats in de Dorpsstraat in Stabroek.

Het parcours is als volgt: Solftplaats - Oude Papenstraat - Schouwvegerstraat - Sint-Jan Baptiststraat - Reigersbosdreef - Antwerpsebaan - Oudebroeksestraat - Oud Broek - Abtsdreef - Dorpsstraat - Hoogeind - Danckerse Weg - Oud Broek - Konijnenstraat - Konijnendreef - Steenovenstraat - Antwerpsebaan - Zandweg - Dorpstraat - Solftplaats.

Tijdens de wedstrijden zijn de straten van het parcours verkeersvrij. Men kan nadat de wedstrijdwagen met groene vlag voorbij is, tot de terugkeer van de rode vlag, met de rijrichting van het parcours meerijden.

Zelf deelnemen tijdens de toertocht

Niet alleen profwielrenners mogen koersen in augustus. U kan ook zelf meedoen aan de toertocht op zondag 20 augustus. U kan kiezen tussen een route van 40, 55 of 60 kilometer.

Schaal Sels en feest op de Solftplaats met retrokoers en -beurs

Wielerwedstrijd Schaal Sels is één van de Belgische topkoersen. De wedstrijd start op 27 augustus aan het nieuwe Havenhuis in Antwerpen. Het parcours loopt door de straten van Berendrecht en Zandvliet. In de namiddag maken de renners meerdere doortochten.

Supporteren kan u misschien wel voor uw deur. Of kom ervoor naar de Solftplaats. Daar staat in de voormiddag een retrokoers op het programma en kan u een bezoekje brengen aan de retrobeurs. Iedereen mag deelnemen aan de retrokoers, maar er hangen wel een paar voorwaarden aan vast: uw fiets mag geen klikpedalen hebben en ook geen versnellingen aan het stuur. Er worden enkele plaatselijke rondes gereden in Berendrecht. Na het supporteren is er tijd voor een afterparty.

Wielerwedstrijd voor plaatselijke clubs

De koersmaand eindigt op dinsdag 29 augustus met de Grote prijs Jos van Nelekes tijdens de Berendrechtse kermis. Leden van plaatselijke wielerclubs uit Berendrecht en Zandvliet kunnen hieraan deelnemen. Na de wedstrijd volgt een feest voor fietsers en supporters met livemuziek.

Wielerkalender

BK Elite zonder contract en beloften
zondag 13 augustus
     . 09.30 uur: start BK elite zonder contract
     . 14.00 uur: start beloften
Solftplaats, Berendrecht
http://www.schaalsels.be

Toertocht
zondag 20 augustus van 8 tot 15 uur
Solftplaats, Berendrecht
http://www.schaalsels.be
inschrijven vanaf 07.30 tot 11 uur

Retrokoers en retrobeurs
zondag 27 augustus:
     . van 09.15 tot 16.30 uur: retrobeurs
​     . van 10.00 tot 12.30 uur: retrokoers, inschrijven om 09.45 uur.
     . van 17.00 tot 22.00 uur: afterparty
Solftplaats, Berendrecht
http://www.schaalsels.be

Schaal Sels
zondag 27 augustus van 11.00 tot 16.00 uur
http://www.schaalsels.be

Grote prijs Jos van Nelekes
dinsdag 29 augustus van 19.00 tot 22.00 uur
Solftplaats, Berendrecht
http://www.bendrechtkoers.be
 

 


 

 

 

 

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!