Minder Mobielen Brigade Walter Saenen

Bent u de geknipte vrijwilliger voor de Minder Mobielen Centrale?

Helpt u graag andere mensen? Hebt u een eigen wagen en nog wat vrije tijd over? Dan bent u misschien wel de geknipte nieuwe vrijwilliger voor de Minder Mobielen Brigade in Berendrecht. "Wij zoeken nog nieuwe chauffeurs, want met hoe meer we zijn, hoe beter. De mensen die je vervoert, zijn je erg dankbaar", vertelt Marcel Van Oevelen, chauffeur van het eerste uur.

Kleine moeite, grote hulp

Marcel van Oevelen: "Als chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale rijden we allemaal met onze eigen auto. Alle afspraken verlopen via dienstencentrum Molengeest. Zij laten ons ten laatste twee dagen op voorhand weten welke ritten er moeten gebeuren. De chauffeurs mogen zelf aangeven welke ritten in hun agenda passen. Lukt het een keer niet? Dan schakelt de centrale een andere vrijwilliger in. Het gaat vooral om korte ritten. Minder mobiele mensen zoeken bijvoorbeeld vervoer om bij de dokter, kapper of familie te geraken. Een kleine moeite voor ons als chauffeurs en een grote hulp voor hen."

Alles geregeld

"Momenteel maken ongeveer 100 senioren gebruik van onze Minder Mobielen Centrale. Zij betalen eenmalig tien euro per jaar om zich te registreren. Daarna betalen ze per rit 0,34 euro per kilometer aan de chauffeur. De chauffeurs staan per opdracht 0,62 euro af aan het dienstencentrum voor de administratie. Tankbeurten zijn voor rekening van de chauffeur. Chauffeurs die bijvoorbeeld liever niet over de snelweg rijden, kunnen dat aangeven. En de centrale houdt er ook rekening mee als uw auto niet groot genoeg is om een rolstoel of rollator mee te nemen. En natuurlijk zijn we goed verzekerd via Taxistop om onze klanten te vervoeren."

Mensen samenbrengen

"De Minder Mobielen Centrale is een oplossing voor het vervoersprobleem van veel mensen. We halen ouderen ook uit hun isolement. Met onze hulp kunnen ze eens naar het dienstencentrum voor een warme maaltijd of een activiteit. We brengen hen naar een familiefeest waar ze anders moeilijk raken, of zetten hen af bij vrienden om eens bij te praten."

"We rijden ook vaak naar het ziekenhuis. Daar blijven we standaard anderhalf uur wachten. Als onze klant langer wil of moet blijven, dan kost dat 0,62 euro per kwartier. Soms spreken we ook af dat de chauffeur in tussentijd terug naar huis rijdt en op een bepaald uur terugkomt. Alle ritten moeten ze op voorhand registreren bij het dienstencentrum. Een klant kan niet vragen om onderweg nog snel ergens te stoppen als dat niet zo is afgesproken."

Seniorenvervoer

"Het dienstencentrum zoekt nog extra chauffeurs. Met hoe meer we zijn, hoe beter. Dan kunnen we meer mensen vervoeren en moeten we als vrijwilligers minder frequent ritten doen. Ook voor seniorenvervoer zoeken we nog extra chauffeurs. Dat zijn korte verplaatsingen waarvoor de passagiers een euro per rit betalen. We doen dat voor senioren die op dat moment geen ander vervoer vinden. Dat gebeurt niet zo vaak. Het merendeel van de tijd rijden we rond om minder mobiele mensen uit de nood te helpen."

Wilt u ook als chauffeur mensen uit het district helpen? Of bent u zelf minder mobiel en wil u graag gebruikmaken van de Minder Mobielen Centrale? Neem dan zeker contact op met dienstencentrum Molengeest.

Meer info

Dienstencentrum Molengeest
Frederik Hendrikstraat 53 - Berendrecht
03 292 97 20
dc.molengeest@zorgbedrijf.antwerpen.be
van ma tot vr van 9 tot 17 uur

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!