Friedl' Lesage Joost Joossen

Friedl' Lesage stelt De Grote Levensvragen

Wat maakt u gelukkig? Vraagt u zich ook wel eens af of de dood het finale einde is? Radio- en televisiepresentatrice Friedl' Lesage zoekt samen met gasten én haar publiek in 'De Grote Levensvragen' naar antwoorden. Eind deze maand kan u in Zandvliet tijdens die theatervorstelling mee nadenken over het leven.

Liggen mensen wakker van De Grote Levensvragen?

Friedl': "Ja! Ongeveer de helft van de mensen die wij ondervraagd hebben bij de start van ons project, gaf aan regelmatig na te denken over belangrijke levensvragen. 'Wie of wat maakt u gelukkig? Zullen onze kleinkinderen gelukkig zijn? Hoe blijf ik zolang mogelijk gezond?' zijn enkele van de vragen die mensen bezighouden. We bundelden alle bevindingen in een boek, dat we voorstellen tijdens deze tournee."

Tijdens de voorstelling zoeken jullie antwoorden?

Friedl': "Wij willen niemand iets wijsmaken. Antwoorden vinden op 'De Grote Levensvragen' blijft voor iedereen heel moeilijk. Door luidop na te denken en erover te praten met enkele gasten en met het publiek hoop ik iedereen nog wat intensiever te laten leven. Voor deze tournee selecteerde ik vijfentwintig mensen die ieder op hun manier professioneel bezig zijn met het leven. Per voorstelling komen er drie van hen mee. Omdat het steeds andere gasten zijn, hoop ik dat u meerdere keren komt kijken. We omkaderen het hele debat met muziek en kunstwerken van Sofie Muller."

Wie brengt u mee naar Zandvliet?

Friedl': "Anniek Gavrillakis, directrice van Bond Zonder Naam, columnist Guillaume Van der Stighelen en schrijver Jeroen Olyslaegers. Ik leerde hen alle drie beter kennen tijdens een interview voor mijn radioprogramma Touché. Zij kunnen heel vlot over het leven praten, maar zoals gezegd, ga ik ook in gesprek met het publiek. Ik wil heel graag weten hoe u over 'De Grote Levensvragen' denkt."

Wordt het een heel serieuze avond?

Friedl': "Lachen is de beste manier om het leven te relativeren. We zorgen dus zeker voor voldoende luchtigheid in onze gesprekken. Iedereen worstelt wel eens met hindernissen in het leven, maar door er open over te praten en na te denken, hopen we die deels of helemaal mee weg te werken."

Wat viel u op tijdens het maken van de voorstelling?

Friedl': "Dat we allemaal erg bezig zijn met onszelf. We bekommeren ons minder om anderen. Wellicht een logisch gevolg van wat er tegenwoordig allemaal rondom ons gebeurt, maar ik betwijfel of het een goede evolutie is. Door 'De Grote Levensvragen' voor jezelf te beantwoorden, kom je niet alleen tot inzicht, maar ook tot uitzicht. Uitzicht op een betere toekomst. Daar zal u het na onze voorstelling wellicht wel met me over eens zijn."

Meer info

Theatervoorstelling De Grote Levensvragen
donderdag 26 oktober om 20 uur
Concertzaal De Schelde
De Keyserhoeve 66, Zandvliet
tel. 03 298 27 30
http://www.vrijetijdscentrumdeschelde.be
8 euro (vvk) / 10 euro (kassa)

http://www.degrotelevensvragen.be


 

 

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!