Els Van Parys en Katrien DeckxSigrid Spinnox

Kom naar het openingsfeest van het Huis van het Kind

Zit u als ouder of grootouder met vragen rond de opvoeding van uw (klein)kinderen? Zoekt u een school, kinderopvang of vrijetijdsbesteding voor hen? Loop dan eens lang het nieuwe Huis van het Kind in Berendrecht. "Onze mensen staan klaar om u te helpen of door te verwijzen naar de juiste instanties", vertellen coördinator Els Van Parys en opvoedingsconsulente Katrien Deckx.

"We zijn blij dat we een stukje van basisschool De Beren aan de Antwerpsebaan in Berendrecht mogen inrichten als Huis van het Kind. De stad kiest ervoor om in elk district een vestiging te hebben en dat zal nu ook zo zijn voor Berendrecht-Zandvliet-Lillo.

Onze partner Kind & Gezin had hier al een consultatieruimte. Zij zullen mee het onthaal verzorgen, samen met opvoedingsconsulente Katrien Deckx die op vaste tijdstippen haar spreekuur houdt."

Opvoeden en opgroeien

"Iedereen met vragen rond opvoeden en opgroeien van kinderen kan bij ons terecht. We werken preventief rond gezondheidszorg, opvoedingsondersteuning en sociale verbondenheid. Zo organiseren we leuke gezinsactiviteiten. Dat doen we in Berendrecht met drie vaste partners: Kind & Gezin, Kwadraat en Gezinsbond. Als Huis van het Kind richten we ons vooral naar ouders, al van bij de kinderwens tot hun kinderen 24 jaar zijn. Jongeren die met vragen zitten, begeleiden we naar instanties die hen beter kunnen helpen."

Anoniem en vrijwillig

"Tijdens de openingsuren kan iedereen vrij langskomen. Dan kan u uw kindje laten wegen en meten bij Kind & Gezin. Zij stellen ook andere informatie ter beschikking. Alle dienstverlening is gratis. Gesprekken zijn vrijblijvend en anoniem. Samen met onze partners bieden we gratis gezinsactiviteiten aan. Zo organiseren we kookworkshops voor kinderen of maken we leuke filmpjes. Of u komt met uw (klein)kinderen luisteren naar verhalen die we voorlezen in bibliotheek Viswater."

Spreekuur

"Elke vrijdagvoormiddag houd ik een spreekuur 'Algemene vragen'", geeft Katrien Deckx nog mee. "Ouders of grootouders met vragen rond positief opvoeden, slaaprituelen, of de keuze van een kinderopvang, school of vrijetijdsbesteding, mogen zonder afspraak langskomen. Maar ook 's avonds of op een andere dag kan u een afspraak maken, zodat we nog wat meer tijd hebben om dingen rustig te bespreken."

Openingsfeest

"Woensdagmiddag 25 september geven we een groot openingsfeest. Alle partners stellen zich voor. Voor de kinderen zijn er fietsen op rollen en een photobooth om gekke foto's te maken. Ze kunnen ook knutselen, zich laten schminken of het blotevoetenparcours in kinderdagverblijf Neuze Neuze bewandelen. En, oh ja, er zijn pannenkoeken voor iedereen!"

Meer info

Openingsfeest Huis van het Kind
woensdag 25 september van 13.30 tot 16 uur

Huis van het Kind
Basisschool De Beren
Antwerpsebaan 152, Berendrecht
tel. 0476 78 02 12
mail: huisvanhetkind_BZL@antwerpen.be
website: https://www.antwerpen.be/huisvanhetkind
gratis

Openingsuren:

  • elke eerste, tweede en derde maandag van de maand van 16.30 tot 20 uur;
  • elke eerste, tweede en derde dinsdag van de maand van 8.30 tot 12 uur;
  • elke vrijdag van 9 tot 12 uur of op afspraak
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!