Ivo Verheyen Frederik Beyens

Loop u fit in ons district!

De stratenloop in Zandvliet op 8 juni is de eerste van vier loopevenementen die de komende maanden plaatsvinden in het district. Wie vier keer loopt, krijgt een geschenkje. "Dat is mooi meegenomen, maar wij zien lopen vooral als gezond genieten van de omgeving", vertelt Ivo Verheyen, voorzitter van loopclub Noordrunners Zandvliet.

Noordrun

"De Noordrun in Zandvliet is dit jaar toe aan de zesde editie, maar het is de eerste keer dat wij tot het geheel van die vier evenementen behoren. Wie vier keer de finish haalt, loopt in totaal een marathon. Bij de eerste wedstrijd ontvangt u een stempelkaart en wie vier stempels verzamelt, verdient een extraatje. Vorig jaar was dat een riem met een drinkbushouder. Wat we na de afsluitende loop in het najaar uitdelen, moeten we nog afspreken."

Nooit hetzelfde

"De loopevenementen zijn niet te vergelijken. De stratenloop in Zandvliet passeert vooral langs korte straatjes. De avondjogging in Lillo steekt er voor mij bovenuit. Daar loopt u over dijken, door het groen en langs de jachthaven en het fort. Dat is echt genieten van de omgeving tijdens het lopen. De stratenloop van Berendrecht is een klassieke loopwedstrijd, maar wel een populaire. Eind augustus is hij al toe aan zijn tiende editie. De Noordrun, die wij met onze loopclub Noordrunners uitstippelen, staat bekend om zijn lange, rechte stukken."

Ontspannende inspanning

"Waarom iedereen moet meelopen in onze polderdorpen? Omdat lopen goed is voor de gezondheid. Maar we zien het ook als een ontspannende inspanning. Bij wandelaars duurt het soms lang voor ze wat afstand hebben afgelegd, terwijl het er bij fietsers vaak te snel aan toegaat. Lopen is de ideale combinatie van beweging en toch kunnen genieten van de omgeving".

Laatste marathon

"Ik begon op jonge leeftijd met lopen omdat het me interesseerde om zo mijn grenzen te verleggen. Tijdens mijn legerdienst liep ik wedstrijden voor militairen. Als ik bij de eerste drie eindigde, verdiende ik extra verlof (lacht). Nu train ik om in oktober mijn laatste marathon te lopen op het strand in Zeeland. Daarna wil ik me nog meer toeleggen op het begeleiden van lopers."

Iedereen welkom

"Wij vertrekken met onze loopclub Noordrunners elke maandag- en donderdagavond aan basisschool Noordland in Zandvliet voor een toer van circa 10 kilometer. Via onze club kan u ook 'start to run' volgen. Om aan de vier loopevenementen deel te nemen in onze polderdorpen, moet u vijf kilometer kunnen lopen, maar meedoen blijft het belangrijkste. Iedereen is welkom, ook om te supporteren."

Loopkalender

Stratenloop Zandvliet
vrijdag 8 juni om 19.30 uur
Armenstraatje
5 en 10 km
http://www.zandvlietsport.be

Avondjogging Lillo
vrijdag 22 juni om 20 uur
Jachthaven
5 en 10 km
http://www.lopersgroepputte.be

Stratenloop Berendrecht
maandag 27 augustus - 18.30 uur kinderen - 19.30 uur 5 en 10 km
​Monnikenhofstraat
http://www.bendrechtkoers.be

Noordrun Zandvliet
zondag 7 oktober om 16 uur
Begijnhoeve 6
http://www.noordrunners.be

3/5 euro per loop

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!