simulatiebeeld van nieuw jeugdhuis in Zandvliet Studio Bont

Nieuw jeugdhuis in Zandvliet

Het jeugdaanbod in Zandvliet breidt uit dankzij het nieuwe ‘jeugdhuis 2040’ in het Armenstraatje. De bouwwerken gaan in februari 2018 van start. Het jeugdhuis is, dankzij akoestische isolatie, onder meer geschikt voor optredens en fuiven. De stad koos voor een ontwerp dat niet alleen multi-inzetbaar, maar ook duurzaam is en dat rekening houdt met de buurtbewoners. 

Het nieuwe jeugdhuis in het Armenstraatje wordt gebouwd volgens de hedendaagse energetische en akoestische comforteisen, naar een ontwerp van architectenbureau Studio BONT.  Het lokaal bevat een polyvalente zaal van 100 m² met een toog, een bergruimte, sanitaire voorzieningen en een ruim akoestisch sas. De zaal is geschikt voor activiteiten zoals optredens en fuiven. Om ook rekening te houden met de bredere omgeving, kunnen de buitenluiken aan de ramen gesloten worden waardoor een akoestisch geïsoleerde fuifzaal ontstaat.

De binnen- en buitenruimtes lopen naadloos in elkaar over dankzij een vloerplaat met aan de buitenzijde vaste zitelementen en muurtjes. De buitenruimte is gedeeltelijk overdekt. Er komt ook een fietsstalling. 

Duurzaam ontwerp

Het ontwerp is niet alleen rationeel, multi-inzetbaar en flexibel, maar ook duurzaam. Zo zorgt een groendak voor een akoestische en thermische buffer en draagt het bovendien bij aan de biodiversiteit. Er is plaats voor zonnepanelen en het regenwater wordt gerecupereerd voor hergebruik in de sanitaire voorzieningen.

Het nieuwe jeugdhuis komt op de locatie van het voormalige seniorenlokaal, dat leegstond sinds de senioren een nieuw lokaal in gebruik namen. Het vormt een geheel met de huidige parking en de voorliggende groenzone. De omliggende beplanting en bomen blijven dus maximaal behouden. 

Simulatie van het exterieur van het nieuw jeugdhuis in Zandvliet
Simulatiebeeld exterieur
Studio BONT 1|3
Simulatie van het interieur van het nieuw jeugdhuis in Zandvliet
Simulatiebeeld interieur
Studio BONT 1|3
Simulatie van het terras van het nieuwe jeugdhuis in Zandvliet
Simulatiebeeld exterieur
Studio BONT 1|3
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!