Politie Jonathan Ramael

Nieuwe onthaalregeling politie

Vanaf heden verandert Politie Antwerpen de onthaalwerking van drie wijkkantoren, waaronder het kantoor gelegen in Berendrecht.

De kantoren op de Junolaan in Berchem, de Halewijnlaan op Linkeroever en de Antwerpsebaan in Berendrecht zijn voortaan enkel nog op afspraak te bezoeken. Zo kunnen mensen sneller geholpen worden op een moment dat ze zelf kiezen. Door de maatregel wordt ook extra capaciteit gecreëerd voor de wijkwerking op het terrein.

Mastergebouw, regio- en wijkkantoren

Politie Antwerpen zal het kantoor aan de Noorderlaan in de loop van de komende maanden 24 op 24, 7 dagen op 7 toegankelijk maken voor de burger, met of zonder afspraak. Later zal het Mastergebouw aan Post X ook 24 op 7 toegankelijk zijn. Ook drie regiokantoren zullen op termijn 12 uur per dag, van maandag tot zondag, toegankelijk zijn met én zonder afspraak.

De overige wijkkantoren worden enkel toegankelijk op afspraak. Dankzij het afspraaksysteem kunnen klanten sneller geholpen worden op een tijdstip dat hen past. Bovendien creëert dit extra capaciteit voor de wijkwerking op het termijn.

Globaal gezien worden de openingsuren dus verruimd, zodat de Antwerpenaar vlotter terecht kan bij de politie. Bovendien is er de voorbije jaren flink geïnvesteerd in hoogtechnologische politiecombi's, waardoor politiemensen veel zaken op locatie kunnen afhandelen.

Antwerpsebaan, Junostraat en Halewijnlaan

Deze drie wijkkantoren zullen voortaan enkel op afspraak te bezoeken zijn. Door de nieuwe regeling kan in deze wijken de capaciteit van de bestaande wijkteams uitgebreid worden.

Men kan een afspraak maken via de website van de politie of via de Blauwe Lijn (0800 123 12).

Wie dringend politiehulp nodig heeft, belt steeds naar 101.

Meer info

http://www.politieantwerpen.be
Blauwe Lijn: 0800 123 12
Dringend politiehulp: 101

 

 

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
marleen.dedonder@skynet.be

Interessante info! Ik vroeg mij af of de wijkwerking op het termijn of wijkwerking op het terrein is ?