Halewijn De Lie Walter Saenen

Tuinconcerten in Berendrecht en Zandvliet

In vijf tuinen in Zandvliet en Berendrecht kan u op zondag 6 mei kleinschalige concerten meepikken tijdens 'Talent in de Tuin'. U gaat van optreden naar optreden, te voet of met de fiets. Halewijn De Lie ontvangt u met plezier in zijn boomgaard in Berendrecht.

Van tuin naar tuin

Halewijn De Lie: "Net als bij de drie vorige edities stel ik dit jaar opnieuw mijn tuin open voor Talent in de Tuin. Het is natuurlijk wachten op mooi weer, maar begin mei kan dat al meevallen. Ik verwacht veel volk op de been in Berendrecht en Zandvliet.

Het idee van Talent in de Tuin is dat mensen doorschuiven van de ene tuin naar de andere. In elke tuin wonen ze een kleinschalig concertje bij. De groepen treden op om 14, 15, 16 en 17 uur en brengen telkens een set van een half uurtje. Daarna gaan de bezoekers - als ze willen - door naar een van de andere deelnemende tuinen in Berendrecht of Zandvliet. Als gastheer is Talent in de Tuin extra leuk omdat je veel nieuwe mensen leert kennen."

Aretha Franklin en Glenn Miller

"Tijdens deze vierde editie treedt in mijn tuin de coverband The Back 'n Forth Trio op met soul- en swingnummers. Ik zag hen zelf nog nooit spelen, maar een kennis raadde me hen aan. De groep bestaat uit drie prachtige stemmen die zich laten begeleiden op een gitaar en piano. Meer hebben zij niet nodig om verrassend uit de hoek te komen. Zij brengen soul, swing en jazz en spelen covers van grote namen als Aretha Fanklin, Louis Armstrong of Glenn Miller."

Praatje onder de bloesems

"Ik vind dat muziek mensen dichter bij elkaar brengt. Tijdens Talent in de Tuin kan je eens wat langer babbelen met mensen uit de buurt of om elkaar nog wat beter te leren kennen. Een snelle goededag bij de bakker of de slager, dat is toch nog iets anders dan een prettig gesprek. Naast de muziek kunnen de bezoekers bij mij in de boomgaard ook volop genieten van de bloesems aan de oude fruitbomen. In mei zullen die in bloei staan en zijn ze op hun mooiste."

Glas wijn voor het goede doel

"Als gastheer of -vrouw van Talent in de Tuin mag elk van ons een vereniging kiezen die voor de catering zorgt en zo een centje bijverdient. Ik koos voor de handbalclub HVH uit Berendrecht. Zij richten elk jaar al Polder Proeft op, maar ze kunnen nog wel wat extra inkomsten gebruiken. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. De mensen van de handbalclub schenken die avond onder meer Zuid-Afrikaanse wijnen die ik importeer voor mijn beroep. Het optreden is al een aanrader maar de wijnen zijn dat nog meer! (lacht)."

Tuinen

Centrumtuin familie Vliegen
Walenhoek 23, Zandvliet
B-Flat - jazz

Blidscap
Conterscherp 98, Zandvliet
Cateclaer - kinderkoor, jeugdkoor en volwassenenkoor

HagelbergKAPEL
Kapelstraat, Berendrecht
Gare D'Anvers - jazz en funk
Zes plaatselijke kunstenaars stellen hier hun werken tentoon in het kader van de Week van de Amateurkunsten.

Leeftuin familie Sempels
Dorpsbeekstraat 80, Berendrecht
Cunla - Ierse folk

Boomgaard Halewijn De Lie
Schouwvegerstraat 15, Berendrecht
Back 'n Forth Trio - soul & swing coverband

Meer info

Talent in de Tuin
zondag 6 mei van 14 tot 17.30 uur
tel. 03 298 27 30
http://www.vrijetijdscentrumdeschelde.be
gratis

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!