Port of Antwerp

Veer voor fietsers aan Lillobrug vaart opnieuw!

In de haven van Antwerpen zal vanaf 19 juni tot 29 oktober het Lilloveer opnieuw de beide oevers van het Kanaaldok verbinden. De gratis veerdienst zal 7/7 fietsers vervoeren. Deze zomer dus geen excuus meer om de tweewieler niet van stal te halen.

Welkom aan boord van het veer!

In de herfst van vorig jaar zette het Havenbedrijf Antwerpen voor het eerst een veer in ter hoogte van de Lillobrug omdat deze zes weken buiten dienst was voor noodzakelijke herstellingswerken. Tijdens deze periode maakten bijna 2000 passagiers hier dankbaar gebruik van. Deze gebruikers werden nadien online bevraagd over hun ervaringen. De uitslag was quasi unaniem positief: het veer scoorde op dienstregeling, stiptheid, veiligheid, vriendelijkheid en het oproepsysteem meer dan 4 op 5. Bovendien liet meer dan een kwart van de gebruikers dankzij het veer de auto thuis en nam de fiets. Ze organiseerden ook een mailingcampagne waarin ze pleitten voor het behoud van het veer.

De positieve evaluatie en enthousiaste reacties van het vorige proefproject, de actuele wegenwerken in en rond het havengebied en de nood aan een uitgebreid proefproject om meer inzicht te krijgen in het volledige potentieel gebruik van het veer, zorgde ervoor dat het Havenbedrijf weer een veer laat uitvaren over het Kanaaldok. Indien dit een succes blijkt, zal het Havenbedrijf beslissen over de eventuele inzet van een definitief veer.

Vaaruren

  • weekdagen: 5 - 9 uur en 16 - 19 uur (vaste dienstverlening/tussen 9 en 16 uur en tussen 19 en 23 uur op afroep;
  • weekend en feestdagen: tussen 5 en 23 uur steeds op afroep.

Het veer vaart niet uit bij mist!

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!