TulpenplukSigrid Spinnox

We gaan met z'n allen uit de bol!

Maandag 22 april is het weer tijd voor de tweejaarlijkse Tulpenpluk. Aan het Booswegske in Berendrecht komen duizenden mensen gratis een boeketje tulpen plukken. We kijken uit naar de Tulpenpluk en daar zit ook het liedje dat acteur Dimitri Leue maakte voor iets tussen. "Net als de tulpen gaan we met z'n allen uit de bol", lacht hij.

Dimitri Leue: "Ik moet eerlijk toegeven dat ik - voor ik de vraag kreeg om een liedje en videoclip op te nemen - de Tulpenpluk niet kende. Het blijkt een fantastisch moment waarop mensen samenkomen om te genieten van de duizenden kleurrijke tulpen. Intussen heb ik ook geleerd dat een tulp helemaal niet Hollands is zoals ik altijd dacht. Wij in Antwerpen hoeven niet onder te doen voor onze noorderburen."

Tul(p)band

"Weet je vanwaar tulpen oorspronkelijk komen? Turkije! Ik had daar ook geen idee van, maar kwam het te weten toen ik opzoekingswerk deed om een tekst te schrijven voor het liedje. De bloemen kwamen daar al voor in de 16de eeuw. De Turkse sultans droegen destijds een tulp op hun tulband. De naam tulp komt van het Perzische woord 'doelband', wat tulband betekent."

Grootste muzikant ooit

"Voor de tekst deed ik dus wat opzoekingswerk rond bloemen en tulpen, maar voor de muziek moest ik niet lang nadenken waar ik inspiratie zou halen. Bij de grootste muzikant aller tijden, Elvis Presley. Ik ben een enorme fan, vooral van de iets oudere rocknummers van The King of Rock and Roll.

Tongtwister

"Het liedje dat we maakten, moest vlot klinken en makkelijk mee te zingen zijn door jong en oud. Het is de bedoeling dat het liedje aanstekelijk werkt en kinderen het thuis zingen. Zo kunnen ook (groot)ouders, familie en buren het leren. Ik wil wel even waarschuwen dat ik in het refrein een leuke 'tongtwister' heb gestoken. Daar zingen we een paar keer na elkaar 'en het tulpenbloemblad blinkt.'
Ik kijk er nu al naar uit om de Antwerpse varianten ervan te horen."

Dansje en clip

"Bij het liedje voor de Tulpenpluk hebben we ook een dansje gemaakt en een videoclip opgenomen. Op de dag van de Tulpenpluk zullen er danseressen zijn om iedereen het dansje aan te leren, zodat we er één groot feest van kunnen maken op dat tulpenveld. 
Door mijn werk voor het Ketnetprogramma 'Mijn dans is top!' heb ik de afgelopen tijd veel gedanst met kinderen, dus had ik gelukkig dit dansje snel onder de knie. En als ik het kan, kan iedereen het."

Kleurrijk evenement

"Ik vind het ongelooflijk wat een kleurrijk evenement de Tulpenpluk is. En dan heb ik het niet alleen over de 170.000 tulpen die uit hun bol komen en voor een prachtig decor zorgen, maar over iedereen die samenkomt aan het bloemenveld om van de tulpen en van elkaar te genieten. Aan zo'n initiatieven werk ik graag mee."

Meer info

Tulpenpluk
Paasmaandag 22 april van 10 tot 18 uur
Booswegske 1 - Berendrecht
https://www.tulpenpluk.be
gratis

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!