Sterren van de Polder

Halen we onze 5 sterren? Ontdek het op het slotfeest van 'Sterren van de Polder'

Berendrecht en Zandvliet bestaan 900 jaar. Dat vieren we met tal van activiteiten zoals een groots dubbelfestival ‘Sterren van de Polder’. Het slotfeest vindt plaats op 10 juni. Dan weten we of onze dorpen echte sterrendorpen zijn of niet...

Tijdens het startfeest op 12 mei legde Sieg De Doncker 5 uitdagingen voor aan de bewoners van Zandvliet en Berendrecht. Nog tot en met 10 juni wordt er hard gewerkt om deze opdrachten tot een goed einde te brengen. Zin om mee te helpen? Klik hier voor meer info.

Benieuwd of Berendrecht en Zandvliet 5 sterrendorpen worden?

Kom dan langs op pinkstermaandag. Die dag onthult Sieg De Doncker in het Armenstraatje in Zandvliet of de bewoners hun opdrachten volbrachten. Indien zo, dan kronen we Berendrecht en Zandvliet tot échte sterrendorpen.

Grootste straatfeest van het land

Om de 900 jaar Berendrecht Zandvliet uitbundig te vieren, wordt er in het Armenstraatje een totaalspektakel opgezet. Gezellige kinderanimatie met een springkasteel, een 21 meter lange obstakelbaan en circusinitiatie, heel veel muziek, togen & terrassen en foodtrucks... alles is voorzien. 
Slecht weer? Geen probleem! Dan verhuizen we heel het feest naar de evenementenhal, even verderop in het Armenstraatje.

Programma

14.00 uur: opening feestterrein
                   stoet vertrekt van Botermarkt naar Armenstraatje
14.30 uur: de andere opdrachten worden uitgevoerd (met als laatste opdracht het dansje
                   zodat iedereen die wil in de stoet kan lopen en mee kan dansen)
                   Sieg onthult de behaalde sterren
                   start kinderanimatie
15.30 uur: optreden van Ontpopt
17.15 uur: optreden van Fanfare 't Akkoord & Majoretski
18.30 uur: optreden van Les Truttes
20.00 uur: slot

Meer info

Slotfeest Sterren van de Polder
Pinkstermaandag 10 juni van 14 tot 20 uur
Armenstraatje - Zandvliet
gratis toegang

'Ontpopt' neemt de grootste Nederlandstalige hits van de voorbije decennia onder handen. Zonder enig voorbehoud grasduinen ze door het werk van Clouseau, de Kreuners, Marco Borsato, Gorki, Raymond van het Groenewoud, Bart Kaël, Willy Sommers en zo veel meer... Dat wordt meezingen, dansen of gewoon genieten. 

'Fanfare 't Akkoord' is een mobiel straatorkest met vooral blazers en percussionisten. Ze zijn steeds op zoek naar een mengvorm tussen traditie en experiment, een mix van enerzijds herkenbaarheid en anderzijds verbazing. Het repertoire bestaat uit originele, eigen composities of eigen arrangementen van bestaande muziekstukken. De 50 muzikanten, versterkt door een 15-tal majorettes zorgen voor een kleurrijk en vrolijk spektakel.

'Les Truttes' brengt al 20 jaar een creatieve mix van muziek en spektakel. Daarmee zijn ze ongetwijfeld de origineelste Belgische coverband die zowel kleinschalige locaties als de grootste festivals in Europa plat speelt. Met hun overdosis energie brengt 'Les Truttes' een muzikaal totaalspektakel dat niemand onberoerd laat.