Sieg De DonckerTom Cornille

Werk jij mee aan de opdrachten? Zo worden Berendrecht en Zandvliet 5 sterrendorpen

Na het bekendmaken van de opdrachten tijdens het startfeest op 12 mei, gingen heel wat aanwezige bewoners en andere geïnteresseerden aan de slag. Er werden 5 groepjes gevormd die tot en met 10 juni aan deze 5 opdrachten werken:
 

Opdracht 1

Zorg voor een stoet die tijdens het slotfeest minstens 900 meter aflegt met 9 herkenbare verenigingen uit de dorpen, met muziek en beweging en een praalwagen.
Wil jij of je vereniging meelopen in de stoet, meewerken aan de praalwagen, zorgen voor muziek in de stoet? Laat het ons zeker weten of kom naar de eerste bijeenkomst. 

Meer info
startvergadering: woensdag 15/5 om 16 uur
vrijetijdscentrum De Schelde, De Keyserhoeve 66
Marlies Gabriëls, marlies.gabriels@antwerpen.be, tel. 03 298 27 35
 

Opdracht 2

Onder de sokkel van een nieuw kunstwerk komt er een tijdscapsule. Verzamel daarvoor tegen het slotfeest minstens 900 tekstjes, tekeningen, documenten, foto’s, … met betrekking op het Zandvliet en Berendrecht van vroeger en nu. In het najaar zal dit groot nieuw kunstwerk onthuld worden als aandenken van het 900 jarig bestaan van de dorpen.
Wil je mee nadenken hoe de tekeningen, tekstjes,... best verzameld worden en hoe we aan 900 stuks geraken? Laat het ons weten of kom mee doen tijdens de startvergadering.

Meer info
startvergadering: woensdag 15/5 om 18 uur
bibliotheek Viswater, Tongerlostraat 2
Freya Slock, freya.slock@antwerpen.be, tel. 03 298 27 40
 

Opdracht 3

Breng tijdens het slotfeest minstens 900 handen en voeten van kinderen aan het dansen op een uniek dansje bij een zelfgemaakt lied en dat met een koor van minstens 9 zangers op het podium.
Werk je graag mee? Dans en zing je graag mee tijdens het slotfeest? Neem zeker contact op!

Meer info
Benji Aerts, benji.aerts@antwerpen.be, tel. 03 298 27 37
 

Opdracht 4

Bedenk en bak een origineel koekje waarvan er minstens 900 tijdens het slotfeest uitgedeeld worden. Het koekje moet uniek zijn in vorm en smaak en verwijzend naar Berendrecht-Zandvliet.
Wil jij mee het koekje bakken? Denk je graag mee na over de vorm, het recept of de logistiek om het uit te delen op het slotfeest? Contacteer ons dan zeker. De datum van de startvergadering wordt zo snel mogelijk doorgegeven.

Meer info
startvergadering: maandag 20 mei om 19 uur
vrijetijdscentrum De Schelde, De Keyserhoeve 66
Rick De Vree, rick.devree@antwerpen.be, tel. 03 298 27 39

Opdracht 5

Maak een krantje met verhalen over het verleden, heden en de toekomst van de 900-jarige dorpen. Op het slotfeest moeten er 900 krantjes van minstens 20 pagina’s gemaakt zijn. Het krantje bevat een mix van tekst en beeld en moet voor alle leeftijden leuk zijn.
Ben je fotograaf, lay-outer, schrijf je graag een artikel, heb je leuke ideeën? Kom dan zeker naar de startvergadering of neem contact.

Meer info
startvergadering: dinsdag 14/5 om 20 uur
vrijetijdscentrum De Schelde, De Keyserhoeve 66
Pieter Linders, pieter.linders@antwerpen.be, tel. 03 298 27 38
krantje900jaarbz@gmail.com, tel. 0483 09 37 30
 

Zin om mee te helpen?

Wil jij van Berendrecht en Zandvliet echte 5 sterrendorpen maken? Contacteer de medewerkers van vrijetijdscentrum De Schelde. Zij geven je alle info en brengen je in contact met de trekkers van de opdrachten. Veel succes!

Slotfeest Sterren van de Polder

Pinkstermaandag 10 juni van 14 tot 20 uur
Armenstraatje - Zandvliet
gratis toegang