Contacteer stad Antwerpen

Sigrid Spinnox
project Gigue!Koralique

Ontdek Fameus

Heb je een grote voorliefde voor dans, theater, poëzie, film, muziek of beeldende kunst in je vrije tijd? Ben je een (stille) bewonderaar of beoefenaar van cultuur? De deur van Fameus staat steeds voor je open!

Fameus vzw is een professionele organisatie die alle amateurkunstenaars of – verenigingen in Antwerpen en haar districten wil inspireren, stimuleren én ondersteunen. Fameus staat open voor een brede waaier van kunstdisciplines en is toegankelijk voor elke amateurkunstenaar ongeacht zijn achtergrond.

Een schouderklopje voor de financiële situatie

Samen met de stad Antwerpen beheert Fameus het subsidiebeleid voor amateurkunsten. Zo kunnen kunstenaars en verenigingen aanvragen indienen bij het Fonds voor Talentontwikkeling, een subsidielijn voor originele culturele projecten in stad Antwerpen voor en door vrijetijdskunstenaars.

Een zaal voor presentatie

Klop gerust even aan mocht je als kunstbeoefenaar op zoek zijn naar een repetitieruimte of zaal in het Antwerpse. Fameus verhuurt Zaal Zirkus voor repetities, cursussen, toonmomenten en voorstellingen. En via GAST linkt Fameus je met gratis atelier- of oefenruimte in grotere kunsthuizen. 

Een stad vol appreciatie

Fameus zet zich in voor vrijetijdskunstenaars door haar vele projecten. Zoek je een toonkans? En leer je graag andere kunstenaars kennen? Schrijf je dan in voor één van de open calls. Beginners of zij met veel ervaring zijn welkom. Ongeacht jouw niveau of kunstdiscipline geeft Fameus jouw talentontwikkeling een duwtje in de rug. 

Talentvolle jongeren tonen hun creatie

Fameus en JES boksen een duurzaam traject voor en door jongeren in elkaar met workshops, oefen- en presentatiemomenten. Een divers jongerenpubliek proeft, experimenteert en groeit binnen bepaalde kunstvormen en komen met andere creatieve jongeren in contact. Er wordt intensief samengewerkt met OKAN-scholen en verschillende jeugd- en welzijnswerkingen in de stad Antwerpen.

Een oprechte connectie

Fameus zet zich in voor anderstalige nieuwkomers om in Antwerpen zich te verbinden met het kunstenveld. Dans je graag? Teken je graag? Hou je van kunst? Fameus neemt jou bij de hand om je weg te vinden in de kunstwereld van Antwerpen. Na een gesprek vinden we jouw match op maat. 

Een wereld van inspiratie

Naast de Antwerpse Week van de Amateurkunsten staat er nog veel meer op het jaarprogramma van Fameus zoals: de samenwerking met de verschillende districten en cultuurantennes voor de uitwerking van langdurige kunstprojecten, deelname aan de Cultuurmarkt eind augustus met uitgebreide programmatie in het Huis voor de Amateurkunsten, organisatie van het project De Opsluiting i.s.m. JongDoek, een samenwerking met Stadsmakers voor een cultureel aanbod tijdens straatfeesten…

Een huis vol variatie

Fameus woont samen met OPENDOEK (het landelijk steunpunt voor amateurtheater) en Educatief Theater Antwerpen (ETA) in een pand in de Zirkstraat. Hier creëren we een ontmoetingsplek voor iedereen die actief is of geïnteresseerd is in amateurkunst. Het is een samenwerkingsproject tussen de amateurkunstensector en de Stad Antwerpen.

Contact

Fameus vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
03 202 74 35
info@fameus.be
www.fameus.be

Openingsuren Fameus vzw

DagUur
Maandag9u00 - 17u00
Dinsdag9u00 - 17u00
Woensdag9u00 - 17u00
Donderdag9u00 - 17u00
Vrijdag9u00 - 17u00
Zaterdaggesloten
Zondaggesloten