Start werken Bothastraat op 27 februari

Het district wil de aansluiting van de Bothastraat met de Turnhoutsebaan verkeersveiliger maken. Bovendien worden de voetpaden breder gemaakt en komen er voetpaduitstulpingen aan ieder kruispunt. Het nieuwe profiel zal ook het foutparkeren beletten. 

De Bothastraat wordt heraangelegd tussen de Turnhoutsebaan en de Kattenberg. De werken starten op maandag 27 februari en duren tot woensdag 31 mei 2017, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Rijrichting Kattenberg tijdelijk omgekeerd

De Bothastraat zal niet toegankelijk zijn voor verkeer vanaf de Turnhoutsebaan tot aan het kruispunt met de Kattenberg. In de Kattenberg wordt de rijrichting omgekeerd zodat het verkeer vlot de wijk kan verlaten. Tijdens de werken rijdt het verkeer in de Kattenberg dan van de Bothastraat in de richting van de Generaal Eisenhowerlaan.

Plaatselijke leveringen zijn mogelijk mits voorafgaande afspraken met de aannemer.

Verdere stappen

In een eerder getoond plan was ook de heraanleg van de Bothastraat tussen de Kattenberg en het Krugerplein voorzien. Na overleg met de bewoners besliste het districtscollege dit deel van de werken voorlopig niet uit te voeren. Het districtscollege zal nu in overleg met de bewoners bekijken of dit stuk kan uitgevoerd worden met meer aandacht voor de verkeersveiligheid en voor de parkeer- en bomenbalans.

Meer informatie

Wijkoverleg Borgerhout
tel. 03 633 85 17, wijkoverleg.borgerhout@stad.antwerpen.be

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!