Dak districtshuis Borgerhout

Dakwerken districtshuis Borgerhout gestart

De renovatie van het historische gebouw is bijna afgelopen. De werken aan het interieur zijn afgerond en binnenkort verhuizen de diensten van het district naar hun vernieuwde plek. De laatste stap in dit project is de restauratie van de natuurleien daken en dakkapellen. Deze werken zijn net gestart.

De aannemer is gestart aan de daken aan de westzijde van het gebouw (in het verlengde van de Sergeyselsstraat) om de geplande werken aan het openbaar domein niet te hinderen. Als de daken aan deze zijde afgewerkt zijn, worden die van de andere gevels onder handen genomen.
Voor de gevel aan de zuidzijde komt een stelling. Als laatste wordt in het voorjaar van 2018 het dak aan de voorgevel aangepakt.

Gedurende de volledige termijn van deze werken blijft het districtshuis toegankelijk voor bezoekers en huwelijken. 

Meerjarenpremieovereenkomst

Dankzij een meerjarenpremieovereenkomst met Onroerend Erfgoed Vlaanderen kan de stad Antwerpen de komende drie jaar rekenen op een premie van 6,3 miljoen euro voor de restauratie van zes als monument beschermde districtshuizen. Het is in het kader hiervan dat de restauratie van de daken van het historische districtshuis van Borgerhout start in het najaar van 2017.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!