Grote Prijs Sofie Goos Victoriano Moreno

De Grote Prijs Sofie Goos: dameswielrennen op het hoogste niveau

Zondag 8 juli is opnieuw een wielerhoogdag in en rond het Te Boelaarpark. Met de Grote Prijs Sofie Goos, een elitedameswedstrijd, een koers tussen enthousiaste caféploegen en een kinderkoers wordt het een waar wielerfeest voor de hele familie. Festival Flandrien zorgt voor extra muziek en animatie in het park.

De sympathieke Sofie Goos geeft deze UCI elitedameswedstrijd als meter graag een duwtje in de rug. Na twee edities is de Grote Prijs Sofie Goos nu al uitgegroeid tot een internationale topwedstrijd, want vanaf 2018 maakt de wedstrijd deel uit van de Lotto Cycling Cup, een criterium waar alle toprensters aan deelnemen. Bewijs dat het dameswielrennen in de lift zit.

De dames krijgen in Borgerhout voorrang. Ze rijden de hoofdwedstrijd, op het topuur in de namiddag. In de voormiddag om 11 uur is er een voorwedstrijd voor lokale caféploegen. Zorgt de nieuwe ploeg van Bar Brul meteen voor de verrassing met winst voor eigen deur of gaan wielerteams Mombasa of Bike Leon met de eer lopen?

De wielerwedstrijden starten aan het park en lopen door Borgerhout, Berchem en Deurne. De ‘Boelaer Kinderkoers’ maakt deel uit van Festival Flandrien en is de perfecte brug naar het muziekfestival in het park.

Mobiliteitsinfo

Om de wielerwedstrijd veilig te laten verlopen, worden verschillende straten afgesloten of parkeervrij gemaakt. In de bewonersinfo onderaan ziet u welke straten afgesloten en/of parkeervrij zullen zijn voor de wielerwedstrijd op zondag 8 juli 2018 en ook informatie van De Lijn over bus- en tramverbindingen. Let goed op de verbodsborden in uw straat!

Opgelet! In de start/aankomstzone van de wedstrijd (Karel De Preterlei tussen Gitschotellei en Sterrenborgstraat) geldt al een parkeerverbod op zaterdag 7 juli.

Belangrijk: Tijdens de dameswedstrijd kan u als de rensters gepasseerd zijn en na toestemming van de seingever wél het parcours met de rijrichting mee op rijden. Voor meer info verwijzen we u naar de website van de organisator: http://gpsofiegoos.doodlekit.com

Praktisch

  • zo 8 juli 2018
  • 11 uur: Reuskens Wisselbeker (caféploegen)
  • 14.30 uur: GP Sofie Goos
  • start/aankomst: Karel De Preterlei (Bar Brul)

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!