Turnhoutsebaan Borgerhout Victoriano Moreno

De Turnhoutsebaan van de toekomst

De Turnhoutsebaan is waarschijnlijk de bekendste straat van Borgerhout. Ze is in elk geval erg belangrijk voor Borgerhout. Er wonen 3100 mensen, 228 winkels bedienen er elke dag vele klanten en het is een drukke route voor auto’s, bussen en trams. Hoe is het leven op de Turnhoutsebaan en wat kan er beter? We vroegen het aan enkele mensen op straat. 

Ismael Amezian werkt bij beenhouwerij Salaam. 
Ismael: “Voor mij mogen er op de Turnhoutsebaan meer zitbanken komen. En meer groen. Het verkeer is een probleem, vooral voor fietsers en mensen die een parkeerplaats zoeken. Klanten die met de auto komen moeten soms een blokje omrijden voor ze naar hier kunnen komen. Van mij mag er een grotere mix van winkels komen, hoewel dat hier nog meevalt. Ik vind De Drink het gezelligste plekje. Dat is het centrum van de Turnhoutsebaan, het drukste ook wel.” 

Ismael Victoriano Moreno

Steven Godts woont al meer dan twintig jaar in de Godstraat in Borgerhout.
Steven: “Voor mij mag er zeker meer groen komen op de baan, ook al weet ik niet of dat kan. De Turnhoutsebaan is drukker dan vroeger. Ze is veranderd. Zo zie je nu meer jongeren, dat komt door de scholen. Voor ouderen zou het goed zijn dat er meer zitbanken staan, zeker aan de tramhaltes. En met Borgerrio en de Reuzenstoet is er altijd veel ambiance.”

Steven Victoriano Moreno

Lea Van Litstenborgh en Luna uit de Prins Leopoldstraat komen net van de winkel.
Lea: “Het verkeer op de Turnhoutsebaan is niet in orde, vooral voor fietsers en voetgangers. De knop aan de oversteekplaats aan de Zegelstraat is bijvoorbeeld al lang stuk en ik wil liever niet aan mijn dochter leren om bij rood licht over te steken. Hier en daar liggen de voetpaden er slecht bij en zien de huizen er verwaarloosd uit. Wat ik wel leuk vind, zijn de winkels. Je krijgt er een echt dorpsgevoel. Als je eens niet genoeg geld bij hebt, is dat geen probleem. Hier kennen winkeliers je nog en krijg je ook een extraatje. Wat ik fijn zou vinden? Meer groen en plekken zoals het pleintje aan het EcoHuis. En als extra nog een hippe koffiebar.”

Lea en Luna Victoriano Moreno

Carla Den Haan met Bilal en Nora
“We komen net van de school in de Blijde Inkomststraat. Een extra zebrapad over de Turnhoutsebaan is
daar echt wel nodig. Nu moeten we omlopen. Dit is een gevaarlijk stuk, de rest van de straat is veiliger. Veel
chauffeurs parkeren dubbel en dat is heel gevaarlijk voor fietsers. Voor speel- of rustplekken is er, denk ik ,
geen plaats op de Turnhoutsebaan. Op het Krugerplein of aan dienstencentrum De Fontein hier vlakbij kan
dat wel.”

Carla, Bilal en Nora Victoriano Moreno

Jan Daniels van dagblandhandel Het Steen
Jan:“We hebben hier al dertig jaar onze zaak. In die tijd zijn er heel wat winkels weggetrokken en veranderd. Het aanbod van winkels is nu iets te veel hetzelfde: viswinkels, beenhouwers en kappers. Ik hoop dat er ook grotere winkels kunnen komen die mensen nog meer naar de baan lokken. En het zou leuk zijn als ik een bankje buiten kon zetten waar mensen hun koffie kunnen drinken. Nu moet ik daar 100 euro per jaar voor betalen. Terwijl samen buiten koffie drinken of op de bank zitten zo gezellig is.”

Jan Victoriano Moreno

Meer info   

wijkoverleg Borgerhout
tel. 03 633 85 17
wijkoverleg.borgerhout@stad.antwerpen.be

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!