De Week van de Amateurkunsten - Kunst Buiten!

District Borgerhout en Fameus ondersteunen van 27 april tot en met 6 mei 2018 de Week van de Amateurkunsten. Tien dagen lang kan jij je artistieke talent in the spotlight zetten. Schrijf je in voor 5 maart 2018.

Wat?

De Week van de Amateurkunsten (WAK) is een tiendaags festival voor en door iedereen die bezig is met kunst in de vrije tijd.

Wie?

Dansers, fotografen, muzikanten, schrijvers, ontwerpers, schilders, rappers, slammers, performers, dichters enzovoort die uit passie en goesting kunst beoefenen, tonen van 27 april tot en met 6 mei overal in Vlaanderen en Brussel hun talent aan een breed publiek.

Hoe?

Fameus neemt naar goede gewoonte Antwerpen voor haar rekening en laat zien wat er in deze stad bruist met een focus op het jaarthema ‘KUNST BUITEN!’. KUNST BUITEN! gaat over kunst in de publieke ruimte, naar buiten komen met je kunst, maar ook over de plaats van kunst binnen het (lokale) cultuurbeleid en binnen onze samenleving. En je kunt altijd buiten de lijntjes kleuren. Elke artiest die iets toont of creëert tijdens de Antwerpse Week van de Amateurkunsten kan rekenen op de steun van Fameus. Activiteiten worden onder andere vermeld in een exclusieve bijlage van de Gazet van Antwerpen (meer dan 18.000 exemplaren), in nieuwsbrieven, je komt online in beeld via een origineel promofilmpje van Anthony Nti en je krijgt nuttige tools aangereikt die je helpen met het organiseren van een evenement. Het thema kan je inspireren, maar is geen verplichting. Ook district Borgerhout ondersteunt je als je activiteit in Borgerhout doorgaat: in nieuwsbrieven, via online communicatie en via infoborden in het straatbeeld. 

Doe mee!

Organiseer je tijdens de Week van de Amateurkunsten een activiteit met amateurkunstenaars in Antwerpen? Vul dan voor 5 maart 2018 dit sjabloon in. Voeg jouw activiteit ook zelf toe aan de online kalender op wak.be/kalender. Zo komt jouw evenement automatisch in de UiTkalender terecht en bereik je meer geïnteresseerde cultuurliefhebbers.

Uitwisseling met anderen!

Zoek je nog een locatie of deelnemers voor je activiteit? Stel je jouw locatie graag open voor een activiteit? Wil je jouw idee graag delen met anderen om wat feedback te krijgen? Kom dan naar het WAK-uitwisselingsmoment in Zaal Zirkus (Zirkstraat 36, Antwerpen) op dinsdag 30 januari van 17u30 tot 19u. Bevestig je aanwezigheid via een mail naar caro@fameus.be. Voor organisaties en amateurkunstenaars!

HELP!

Tips en tricks over het organiseren van jouw activiteit vind je via de gloednieuwe toolbox van het Forum voor Amateurkunsten: wak.be/toolbox. Vragen die toch onbeantwoord blijven, kan je stellen aan Caro via caro@fameus.be of 03 202 74 35 of aan cultuurantenne.borgerhout@stad.antwerpen.be of  03 338 17 88. Surf ten slotte ook naar wak.be/promotie als je graag gratis promotiemateriaal bestelt. In de aanbieding: affiches, flyers, stickers, digitale logo’s en een inspiratieboekje. Ideeën genoeg.

###

Laat van je horen! Tag al je foto’s op Facebook, Instagram en Twitter met #WAK2018, #kunstbuiten!  #fameusantwerpen en #samenborgerhout. Wie weet reposten, regrammen of retweeten wij jouw prachtige plaatjes op een van onze kanalen. Want ja, sharing is caring!

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!