's Herenstraat

Heraanleg 's Herenstraat

Nieuwe riolering, bomen, brede voetpaden en verkeersplateau's in de 's Herenstraat.

De rioleringen in de 's Herenstraat worden vernieuwd. Ook de straat zal grondig aangepakt worden met ondermeer de aanplanting van bomen en de aanleg van brede voetpaden en verkeersplateau's. De ingrepen verbeteren de verkeersveiligheid en dragen bij aan het comfort voor voetgangers en fietsers.

Start Werken

Op 25 februari 2019 start de aannemer met het opbreken van de rijweg.

De ‘s Herenstraat wordt volledig afgesloten (vanaf het Koxplein tot en met het Maarschalk Montgomeryplein). Alle zijstraten lopen tijdelijk dood op de ‘s Herenstraat en er geldt tijdelijk dubbelrichtingsverkeer met parkeerverbod.

Eerste fase

In de eerste fase zullen de rioleringen vernieuwd worden. Dit heeft tot gevolg dat van 25 februari 2019 tot 15 april 2019 garages niet meer toegankelijk zijn.  De voetpaden blijven wel bruikbaar.

Tweede fase

Vanaf  23 april 2019 start men met het opbreken van de voetpaden en het hernieuwen van de bovenbouw. In deze fase zal er steeds langs 1 zijde een voetpad beschikbaar zijn. Ook zal de toegang tot de woningen steeds verzekerd blijven. Tijdens deze werken is de rijweg toegankelijk voor de bewoners om te laden en te lossen.  Garages zijn bereikbaar voor 7 uur en na 18 uur.

Het einde van de werken is voorzien voor 1 juli 2019, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Onderaan vind u het definitief plan en het omleidingsplan dat geld tijdens de werken.

3 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Chris Schauwvlieghe

Garages niet bereikbaar gedurende 4 maanden en een half. 2 toegangspoorten afsluiten, waar een 20 tal voertuigen kunnen parkeren. Hier moet toch een iets meer informatie verstrekt worden en een oplossing graag. groeten

Jouw avatar
Sam Duchateau

Ik vraag mij soms toch af of deze beslissingen gemaakt worden door mensen die zelf ook in Borgerhout wonen. Er zijn momenteel een 4tal grote werven in de nabijheid van de 's-herenstraat waardoor binnen en buiten de wijk geraken een ramp is geworden. - Plantin moretuslei - 's-herenstraat - Koxplein - Montgomeryplein - Luitenant naeyaertplein Zelfs voor alle werken was parkeren al een groot probleem, 30 min rondrijden voor een parkeerplek was eerder regel dan uitzondering. En dan kon je je uiteindelijk toch nog op een iets minder legale plek parkeren. Het zou toch aangenaam zijn om de planning van deze werken een beetje te spreiden om de leefbaarheid in de buurt te garanderen.

Jouw avatar
District Borgerhout

Beste Sam, beste Chris, we zijn ons zeer bewust van de ongemakken die al deze werken met zich meebrengen. Zulke werken vereisen zeer veel planning en voorbereiding met de inbreng van verschillende nutsmaatschappijen. Deze maatschappijen hebben allemaal een eigen productionele en logistieke planning waarbij gepoogd wordt de verschillende planningen zoveel mogelijk aaneen te schakelen. Op die manier wordt de duur van de werken tot een minimum beperkt. We betreuren het ongemak dat de werken voor u meebrengen. We kunnen alvast meegeven dat: - de voorbereidende werken aan Plantin § Moretuslei begin april zullen zijn afgerond - de echte werken aan Plantin § Moretuslei gaan van start vanaf eind juni - bij aanvang van de werken aan Plantin § Moretuslei (eind juni) de werken aan Naeyaertplein en 's Herenstraat zullen zijn afgerond (en de verkeerslast hopelijk verminderd is ). Nuttige tips: - u kan een 'minder hinder'- parkeerkaart aanvragen, zodat u gratis in de buurt kan parkeren op het openbaar domein. Om deze aan te vragen, stuurt u een mailtje met uw gegevens naar: mobiliteitenparkeren@antwerpen.be - als u nog vragen heeft over bereikbaarheid naar aanleiding van de werken aan Plantin § Moretuslei, kan u terecht bij de bereikbaarheidsadviseur door een mailtje te sturen naar bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be Alvast onze excuses voor het ongemak!