ZorgzameStraten Victoriano Moreno

Infoavond ZorgzameStraten op 5 februari

Het project ‘ZorgzameStraten’ zet in op het samenbrengen van buren. Straten waar eenzaamheid wordt opgemerkt en waar mensen worden ondersteund. Wil u in uw straat mee zorgen voor een warm Borgerhout? Wees welkom op een infoavond op 5 februari in de Shelter.

Goede relaties houden ons gelukkig en gezond. Mensen die meer geïsoleerd zijn van anderen dan ze willen, vinden zichzelf minder gelukkig. Hun gezondheid verzwakt sneller als ze een dagje ouder worden en ze leven minder lang dan mensen die niet eenzaam zijn. Steeds meer mensen vereenzamen en daar wil het district Borgerhout iets aan doen met het project ‘ZorgzameStraten’.

Door buren samen te brengen, wil dit project straten creëren waar eenzaamheid wordt opgemerkt en waar mensen worden ondersteund. Zodat zij zich geborgen voelen in hun vertrouwde buurt. Zodat zij zonder schroom weten waar ze terecht kunnen als ze hulp nodig hebben.

Hulp die voor u weinig inspanning vraagt, kan voor iemand een wereld van verschil maken. Zoals inkopen meebrengen van de supermarkt, de brievenbus leegmaken of ‘s morgens de rolluik omhoog halen van uw buur. Of even binnenlopen voor een babbel bij een kopje koffie.

Kom naar de infoavond ZorgzameStraten op 5 februari

Wil u in uw straat mee zorgen voor een warm Borgerhout? Samen streven naar een buurt waar mensen zich thuis voelen, waar ze contacten hebben en waar buren elkaar steunen? Kom dan naar een infoavond op maandag 5 februari van 19 tot 21 uur in de Shelter (Langestraat 102, shelterzaal) om ervaringen en kennis te delen en om de krachten te bundelen. Graag vooraf uw komst bevestigen via onderstaande knop of telefonisch via 03/338.17.16.

ZorgzameStraten is een initiatief van het district Borgerhout, gezinszorg Villers, Samenlevingsopbouw en CAW Antwerpen - wijkteam Borgerhout.

logo's
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!