Google Maps

Lammekensstraat wordt fietsstraat

Nu de fietspoort ter hoogte van de Statielei op de Noordersingel klaar is, starten de eerste werken aan de parallelle fietsroute ten noorden van de Turnhoutsebaan in de Lammekensstraat tussen het Laar en de Helmstraat.

De eerste werken op de fietsroute starten op 29 januari 2018 in de Lammekensstraat, tussen de Helmstraat en het Laar.  De Lammekensstraat is vandaag ingericht als een woonerf. De huidige klinkers  worden vervangen door rode klinkers.

Op het Laar worden over het plein fietsaanduidingen geplaatst die de weg naar de Lammekensstraat aangeven.

De werken zijn afgerond op 16 februari 2018 (onder voorbehoud van het weer en onvoorziene omstandigheden).

Bereikbaarheid tijdens de werken

Tijdens de werken is er geen auto- of fietsverkeer mogelijk in het deel van de straat waar er gewerkt wordt. Ook parkeren is in dat deel niet mogelijk en garages zijn niet bereikbaar. Alle huizen en handelszaken blijven bereikbaar voor voetgangers.

Huisvuilophaling

De wekelijkse huisvuilophaling blijft gewoon doorgaan. De aannemer verzamelt alle huisvuil en zet deze op een bereikbare hoek voor de ophaling. Mocht u beschikken over een huisvuilcontainer, zorg er dan voor dat uw huisnummer er duidelijk op vermeld staat.

Plan van de Lammekensstraat en de fietsmarkeringen op het Laar
Plan van de Lammekensstraat en de fietsmarkeringen op het Laar

Rode Loper Turnhoutsebaan

De parallelle fietsas loopt vanop het Singelfietspad door de Karel Geertsstraat, de Rechtestraat, de Sint-Lucasstraat, de Sint-Marcusstraat, de Kattenberg, het Laar, de Lammekensstraat, de Helmstraat, de Van de Keilenstraat, de Kerkstraat tot aan de Carnotstraat.

Meer informatie over deze route kan u terugvinden op de website van Antwerpen Morgen.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!