Start to RunZurenborg Sport

Loop je fit met Start to Run!

Zin om te gaan lopen, maar een extra duwtje nodig? Sluit je dan aan bij Start to Run, vanaf 9 sepember in het Te Boelaarpark. Trainen onder begeleiding van een coach, maar vooral het in groep lopen is de perfecte stimulans om je grenzen te verleggen!

Het concept van Start to Run blijft onveranderd: samen met anderen lopen in het park onder enthousiaste en deskundige begeleiding. Samen lopen is nu eenmaal aangenamer dan alleen lopen, zeker in het begin! Bovendien boek je in groep ook sneller vooruitgang, omdat mensen elkaar aanmoedigen. 

Beginners lopen na 12 weken meestal zonder problemen 5 kilometer. Wie meer loopervaring heeft, kan zich 10 of 15 km als doel vooropstellen. 

De lessen vinden plaats op maandag, woensdag en vrijdag om 20 uur. Deelname kost 30 euro of 10 euro voor mensen met kansentarief. De eerste les wordt vooraf gegaan door een infomoment om 19.30 uur. Zo komt u alles te weten over het verloop van de lessen. Nadien kan u zich inschrijven.

Nog niet overtuigd? Dan zetten we de belangrijkste voordelen van lopen nog 's even op een rijtje:

  • Lopen maakt je gelukkiger: als je regelmatig traint, dan heb je het zeker en vast ervaren: ongeacht hoe goed of slecht je je voelt, van bewegen ga je je beter voelen. En dat gaat verder dan de bekende ‘runners high’. Mensen die regelmatig sporten zijn beter gewapend tegen angst, stress en depressie.
  • Lopen helpt je afslanken: iedereen weet dat je door beweging en training calorieën verbrandt. De bonus is dat die verbranding doorgaat nadat je gestopt bent met je training. Diverse studies hebben aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging de ‘naverbranding’ verhoogt – dat wil zeggen het aantal calorieën dat je verbrandt na het sporten.
  • Lopen houdt je scherp, ook als je ouder wordt: het is bewezen dat regelmatige training helpt tegen leeftijd gerelateerde mentale achteruitgang. Het gaat dan vooral om functies als het wisselen van taak, selectieve aandacht en werkgeheugen. Studies vinden bij herhaling dat fittere ouderen beter scoren in mentale tests dan hun minder fitte leeftijdgenoten. Bovendien verbetert regelmatige beweging het geheugen, taalvaardigheden, denkvermogen en vermogen tot probleemanalyse.
  • Lopen voegt jaren aan je leven toe: studies laten opzienbarende resultaten zien bij mensen die meer bewegen. Rokers die stopten met roken en gingen bewegen, voegden gemiddeld 4,1 jaar toe aan hun leven; niet-rokers die de sportieve levensstijl oppakten wonnen 3 jaar. Zelfs degenen die bleven roken, wonnen 2,6 jaar. Mensen die kanker overleefden verlengden hun leven met maar liefst 5,3 jaar. Degenen met hartaandoeningen wonnen 4,3 jaar.

 

Praktisch

Aanvang: maandag 9/9
Sessies: maandag, woensdag en vrijdag om 20 uur ​
Locatie: Te Boelaarpark - ingang hoek Gitschotellei / Karel De Preterlei

Inschrijvingsgeld: 30 euro / 10 voor VT-statuut, ter plaatse of via BE34 4035 0859 2190 – verzekering inbegrepen
Schrijf je in met dit inschrijvingsformulier!

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!